El FC Barcelona ha reaccionat amb celeritat al ridícul històric d'aquest dimarts de la UEFA, que ha prohibit a la ciutat de Munic il·luminar l'estadi Allianz Arena amb la bandera arc de Sant Martí durant el partit d'aquest dimecres entre Alemanya i Hongria com a campanya global de rebuig contra l'homofòbia.

Allianz Arena Munic arc de Sant Martí EFE

La UEFA no permetrà aquesta imatge durant l'Alemanya-Hongria / EFE

El club blaugrana ha publicat un tuit amb l'escut de l'entitat i la bandera de l'arc de Sant Martí amb el text "orgull i respecte", com a resposta a una UEFA amb la qual està enfrontada per ser un dels líders de la Superlliga Europea.

Barca LGTB escudo TUIT

Seguidament, Piqué s'ha afegit a la campanya del club retuitant el missatge i afegint: "Clar que sí, Barça!". I després ha estat el torn de Caroline Graham Hansen, jugadora del Barça femení. "Vergonya de la UEFA per no deixar que Munic il·lumini l’estadi amb els colors de l’arc de Sant Martí! Sabeu millor que anomenar això una acció de motivació política. Es tracta d’una qüestió d’igualtat, humanitat i posicionament contra l’odi".

bandera

Pique Barca LGTB FC Barcelona

Caroline Graham Hansen LGTB TUIT

Griezmann Barca LGTB

La UEFA diu ser políticament neutral"

"La UEFA va rebre ahir la sol·licitud de l'alcalde de Munic, Dieter Reiter, en nom de l'ajuntament, per il·luminar el camp de Munic amb els colors arcs de Sant Martí en el pròxim partit de la fase de grups de la UEFA EURO 2020 entre Alemanya i Hongria", comença dient el comunicat. I explica que "en aquesta carta, l'alcalde exposa el raonament d'aquesta petició per ser una decisió política que ha pres el parlament hongarès".

El text fa referència a l'aprovació d'una nova llei a Hongria impulsada pel govern ultraconservador del president Viktor Orban que prohibeix la "promoció" de l'homosexualitat i de la reassignació de gènere davant dels menors de 18 anys. I coincidint amb el partit entre Alemanya i Hongria, disputat a Munic, es volia enviar un contundent missatge.

Diversos estadis alemanys s'il·luminaran amb la bandera arc de Sant Martí com protesta

Mentre les xarxes socials treuen fum en contra de la UEFA, Alemanya no s'ha quedat de braços plegats i a mesura que ha anat passant el matí diferents ciutats han anat anunciant que durant l'Alemanya-Hongria il·luminaran els seus estadis amb la bandera arc de Sant Martí, justament el que Munic no podrà fer amb l'Allianz Arena.

Primer ha estat Colònia, i després Wolfsburg, Ausburg y Berlín, i s'espera que en les pròximes hores s'afegeixin més ciutats, també de fora d'Alemanya.

Estadi Colònia LGTB / FC Ko

Wolfsburg

Diversos estadis alemanys s'il·luminaran amb la bandera arc de Sant Martí durant l'Alemanya-Hongria d'aquest dimecres de l'Eurocopa / FC Köln / WfL Wolsburg

Hongria, contenta amb la prohibició de la UEFA

Mentrestant, a Hongria han rebut la notícia amb alleujament i alegria, la qual cosa encara ha encès més els ànims a Alemanya.

Peter Szijjarto, ministre d'Afers Exteriors hongarès, ha manifestat: "Gràcies a Déu, els dirigents del futbol europeu han demostrat el seu bon sentit en no sumar-se al que hauria estat una provocació política contra Hongria".

 

Imatge principal: l'escut del Barça, amb la bandera arc de Sant Martí / FC Barcelona