El Barça fa la feina que tocava a la Lliga Santander i ja veu de ben a prop el liderat (4-1). Victòria suficient contra l'Osca en un dilluns estrany, amb doblet i exhibició de Leo Messi, i gols d'Antoine Griezmann i d'Òscar Mingueza. També hi ha hagut escàndol arbitral de regal.

De París al Camp Nou

Amb ganes de lluitar per la Lliga i amb les mateixes intencions que contra el PSG, Ronald Koeman ha repetit l'onze de París. De Jong incrustat entre els centrals i Messi sent el far de l'equip des de la mitjapunta. I tot i que ni l'inici, ni el futbol mostrat, ni la fam de remuntada s'ha fet present, sí que l'equip ha seguit carburant.

Un Barça reconeixible, ofensiu, ràpid i pressionant ha rebaixat un Osca que només podia esperar a l'ajuda divina per aconseguir puntuar al Camp Nou. El duel no ha estat com les golejades anteriors que havia patit el conjunt aragonès al feu culer, amb 16 gols encaixats en només dos partits de ja fa uns anys, però sí que hi havia un dominador clar.

Leo Messi Barca Huesca EFE

Leo Messi jugant entre rivals / EFE

Pilota totalment controlada pel Barça. També monopoli de les ocasions. I intent de Dest al minut 10, poc abans del primer golàs del partit. Messi, amb un control orientat impossible i un altre xut antològic des de fora l'àrea, ha avançat els blaugrana al minut 14. Per tot l'escaire i tocant el travesser.

I precisament el travesser ha estat protagonista en el partit. A la mitja hora de joc, pilota escopida pel pal després d'una gran jugada i d'un intencionat xut a boca de canó de Jordi Alba. Després ha estat De Jong qui ha topat amb el travesser. Però abans del segon pal del neerlandès, golàs de Griezmann, també des de fora l'àrea, per donar un punt de tranquil·litat al Barça poc després de la mitja hora.

Griezmann Barca Huesca Liga EFE

Griezmann fent una passada / EFE

El clàssic escàndol arbitral

Però abans del descans ha arribat la ja habitual jugada de la vergonya. I no ha estat culpa dels jugadors del Barça, sinó de l'àrbitre. Esperant el xiulet per finalitzar la primera meitat, Rafa Mir ha caigut dins l'àrea culer després d'una carícia de Ter Stegen. Penal inexistent que Adrian Cordero Vega ha assenyalat i, inexplicablement, el VAR no l'ha corregit.

Després el mateix Mir no ha fallat i ha enganyat un Ter Stegen totalment desconcertat pel penal xiulat. Al descans, macador obert gràcies a la intervenció arbitral.

Barça Huesca Penalti Cordero Vega EFE

Els jugadors del Barça queixant-se pel penal / EFE

El dia de Messi

Aquest Barça, però, havia de guanyar sí o sí contra el cuer. I després del quart d'hora de repòs ha tornat a la càrrega. Amb ganes de marcar i d'aconseguir la sentència, Mingueza ha aprofitat un desajust de l'Osca en un córner per fer de cap el seu primer gol com a professional. I amb la segona assistència de Messi.

Koeman, amb la feina mig fet, ha començat el seu recital de canvis. De Jong marxa i entra el recuperat Araujo. A vint minuts per al final, marxen del camp Dest i Griezmann, i entren Ilaix i Trincao. Mentrestant, partit per agafar el son, amb el Barça amb possessió infinita, i l'Osca sense esma.

Després ha baixat la tensió del Barça, ja sense més al·licients, i l'Osca ha fet algun avís més. Braithwaite i Riqui Puig han entrat a escena en els últims minuts, però ha estat Messi qui, en el temps de descompte, ha fet el seu doblet i ha completat un gran partit jugant a mig gas. I el Barça aprofita l'ensopegada de l'Atlètic de Madrid per situar-se a només quatre punts del primer lloc de la Lliga i intimidar el líder.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol de Messi contra l'Osca / EFE