El Barça jugarà la final de l'Eurolliga aquest diumenge davant de l'Efes d'Istanbul. I tot gràcies a la seva victòria d'aquest divendres a les semifinals davant de l'Armani Milà (84-82) en un partit molt emocionant que s'ha decidit gràcies a una cistella ja històrica de Higgins a falta de només 1 segon per al final.

Mirotic Barça EFE

Mirotic, lluitant la possessió amb Michael Roll / EFE

Gran primera part del Barça

El primer quart ha estat molt igualat, amb ambdós equips molt precisos en l'anotació. El Barça, sempre per davant al marcador amb uns inspirats Higgins i Mirotic i un Calathes esplèndid en la direcció, no aconseguia obrir forat davant d'un Milà que responia amb punts a cada anotació del Barça.

La situació ha fet un gir en el segon quart, en el qual el Barça ha jugat un bàsquet de molts quirats. Els blaugrana han mantingut un ritme endimoniat d'anotació, però han defensat molt bé, amb intensitat, fins a aconseguir anar-se'n al descans amb un avantatge de 9 punts (51-42).

Pau Gasol Barça EFE

Pau Gasol, en una acció del Barça-Milà de la Final Four / EFE

Mal tercer quart blaugrana i final èpic

Al descans Messina ha canviat el guió de l'encontre. I és que el Milà ha semblat un altre al tercer quart. Delaney, Micov i Punter han afinat la punteria i el Barça, nerviós, ha deixat d'anotar.

Els italians no només han remuntat, sinó que han començat a obrir el marcador, fins a marxar 10 punts. Per sort, just abans del final Calathes ha deixat el marcador a només 4 punts amb un triple espectacular.

I ha arribat el quart quart, una meravella plena d'emoció, èpica i tensió. I és que en un estira-i-arronsa espectacular, amb un Punter espectacular i un Barça molt centrat en defensa ha arribat la lesió de Calathes quan faltaven només 3 minuts.

Higgins Barça EFE

Higgins, després d'anotar el tir definitiu / EFE

Semblava que el cop seria definitiu, però el Barça s'ha multiplicat fins a aconseguir un 82-82 amb el que s'ha arribat a l'últim instant. I en aquest moment Higgins ha demanat la pilota, ha mirat la cistella i ha classificat el Barça per a la gran final. Ara, a guanyar l'Efes.

Imatge principal: Mirotic, celebrant el passi a la final / EFE