Es continua ajornant la construcció de l'Espai Barça i també augmenta considerablement el cost. Si a l'any 2014 quan es van conèixer els primers detalls van xifrar el cost total en 600 milions d'euros, ara s'han reformulat els números i augmenten a 815 milions, amb interessos inclosos.

Un 35% és el que ha pujat el cost després dels problemes de compliment de timing i la falta de recursos, a més de veure's directament perjudicat per la pandèmia del coronavirus. Les obres de remodelació del nou Camp Nou finalment tindran un cost de 815 milions (725 milions per a la inversió i pagament de les obres, i 90 milions per interessos capitalitzables durant els cinc anys d'obres), segons ha explicat el vicepresident econòmic, Jordi Moix.

Jordi Moix FC Barcelona

Jordi Moix durant la presentació / FC Barcelona

Aquesta és la innovadora fórmula que ofereix el banc d'inversió nord-americà Goldmans Sachs, principal avalador econòmic del macroprojecte impulsat per la junta de Josep Maria Bartomeu. El finançament del projecte es realitzarà mitjançant els ingressos incrementals que es generaran pel futur Camp Nou durant 25 anys: "La durada del contracte seria de trenta anys (5 anys de construcció i 25 de gestió). La fórmula de l'operació es tracta tècnicament de la venda d'una part dels drets de cobrament dels ingressos addicionals de l'Espai Barça que generi el club a un vehicle instrumental gestionat per Goldman Sachs".

Goldman Sachs rebrà cada any durant 25 anys la quantitat de 50 milions d'euros per l'explotació de l'Espai Barça. I això suposarà que el banc d'inversió nord-americà acabarà cobrant del Barça 1.025 milions d'euros.

Segons el club, l'acord "no exigeix garanties ni avals" i respecta en tot moment "les línies vermelles marcades" pel referèndum en el qual els socis van donar el vistiplau a el projecte. Per tant, fins que l'Assemblea de Compromissaris no aprovi les modificacions del projecte, no tirarà endavant.

Espai Barça nou Camp Nou FC Barcelona

La distribució de l'Espai Barça / FC Barcelona

Com està l'Espai Barça?

  1. L'estadi Johan Cruyff ja està acabat
  2. Futur Camp Nou, a l'espera de rebre la llicència sol·licitada abans de finals d'any
  3. La urbanització exterior està en la fase d'execució un
  4. L'aparcament, en fase d'estudis previs
  5. El campus Barça i la urbanització interior, fase d'estudis previs
  6. El nou Palau Blaugrana està en la fase de redacció de el nou projecte
  7. El petit Palau, la pista de gel i l'aparcament d'autobusos, en l'avantprojecte

Nou pla de finançament de l'Espai Barça