El Barça necessita un canvi radical, un lideratge fort, reconduir un club que esportivament i econòmica va directament a la deriva i, sobretot, resoldre el futur de Leo Messi. Per això les properes eleccions a la presidència del Barça del proper 7 de març són crucials i segurament són uns dels comicis més importants de la història del club. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa són els tres candidats finalistes per convertir-se en el nou president.

Els tres candidats, entrevistats per ElNacional.cat entre els passats mesos de novembre i gener, quan la precampanya electoral ja estava en marxa, van passar un test que durant aquesta setmana clau de campanya veuran la llum. Des d'aquest dissabte fins al vinent, just en el dia de reflexió, es publicaran vuit vídeos de preguntes i respostes dels tres candidats que opten a seure en una de les cadires més calentes del país.

Camp Nou buit Barca Madrid Europa Press

El Camp Nou buit / EuropaPress

Els candidats i el Barça

En el primer capítol, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa parlen del seu barcelonisme i de la seva vinculació amb el Barça. Els tres candidats no dubten en dir que han estat culers de tota la vida, però cadascú ho diu a la seva manera.

Laporta, qui assegura que el van "educar en el barcelonisme i en el catalanisme", és culer "de tota la vida i m'estimo el Barça". Font diu que va "néixer amb l'ADN Barça a la sang", i que "no hi ha motiu racional" de la seva condició de culer. Freixa afirma que és del Barça perquè "és una part importantíssima de la meva vida".

FC Barcelona Barça escut Maria Contreras Coll

Escut del Barça a l'entrada de les oficines del club al Camp Nou / Maria Contreras Coll

El record de la primera Copa d'Europa

També han mostrat la seva cara més personal reconeixent els moments que han plorat pel Barça, ja sigui d'alegria en les finals i en partits emblemàtics, o de tristor en els moments complicats. Tots ells repassen on eren i què feien en el dia que Ronald Koeman va fer el gol de la primera Copa d'Europa el dia 20 de maig del 1992 (amb sorpresa de Freixa).

I finalment diuen quin equip podrien triar a banda del Barça si no fossin culers. Però també es posicionen sobre un terreny de joc i se situen dins d'una alineació del Barça: entre els tres candidats hi ha un davanter, un extrem i un defensa central.

 

Imatge principal: Fotomuntatge de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / Laia Hinojosa