El Barça es deixa dos punts contra el Cadis per culpa de Clément Lenglet (1-1). El gol de penal de Leo Messi ha estat inútil perquè Álex Fernández ha empatat al final, també des dels onze metres. I els blaugrana es tornen a desil·lusionar a la Lliga Santander.

Il·lusió per la Lliga...

Després de la decepció, arriba la convicció i també la il·lusió. Ni el Barça ni Ronald Koeman volien sorpreses, i per això l'onze titular ha estat el mateix que el dia de la derrota contra el PSG. Un Barça de gala contra un Cadis en hores baixes.

I si tothom sabia que aquest diumenge atípic, amb partit a l'hora de dinar, era el moment per revertir els ànims, la situació era la ideal. Un Barça invicte i que havia sumat tot victòries a la Lliga aquest any, i que podia retallar-li tres punts a l'Atlètic de Madrid, s'ha tornat a engrescar.

Barça Cádiz Pedri EFE

Pedri perseguit de dos rivals / EFE

Un Cadis ultradefensiu contra un Barça ultraofensiu i que ha tenia una possessió que estava a prop del 75%. Xuts de Griezmann i Dembélé, però també dos avisos importants d'un recuperat Messi.

L'argentí ha tornat a ser el líder sobre la gespa, però qui ha forçat el primer gol ha estat Pedri. El jove canari ha tingut més empenta que ningú per anar a buscar una pilota perduda al vèrtex de l'àrea, i ha estat tan murri que ha forçat el penal. Messi no ha fallat des dels onze metres a la mitja hora de joc.

Però si fins aleshores els protagonistes han estat el '10' i el fort vent, abans del descans ha estat el VAR. Dos gols anul·lats al Barça per fora de joc: a De Jong al minut 35 i a Pedri al minut 43.

Penalti Messi Barça Cádiz EFE

Messi xutant el penal / EFE

... i desil·lusió final

Però al Barça li tornat a costar tancar el partit. Ocasions n'ha tingut. Generava quan volia. I el Cadis no tenia ni esma ni esperances d'empatar. Més ocasions de Messi, Griezmann i Dembélé.

El domini encara era blaugrana, però la notícia ha estat que Koeman ha fet els primers canvis molt d'hora, al minut 65. Un gris Griezmann i un apagat Busquets han donat el seu lloc a Braithwaite i Pjanic. Canvis per donar descansos més que per millorar l'equip.

Dembélé Barça Cádiz EFE

Dembélé lluitant una pilota / EFE

El Barça s'ha passejat durant tot el segon temps, amb algun toc de qualitat de Pedri fins que ha estat substituït, i algun altre avís de Messi. Però no hi ha hagut sentència. I aquesta falta d'actitud ha provocat l'empat. Lenglet ha comès un penal de debutant i Álex Fernández ha empatat al minut 88 amb la pena màxima.

El Barça ha estat conservador i ha deixat perdre dos punts. 15 anys després de l'última visita del Cadis al Camp Nou, empat i el Barça torna a perdre la il·lusió per la Lliga quan ho tenia tot de cara.

Imatge principal: Messi xutant el penal / EFE