El Barça guanya el Betis (5-2). Patint, com sempre. I gràcies a Leo Messi, com sempre. Amb només mitja part el capità n'ha tingut prou per decidir un nou partit del Barça, que ha generat més dubtes. I caminant.

Dembélé i els dubtes

Semblava des d'un principi que seria una tarda per a oblidar al Camp Nou, d'aquelles que tots recordaríem, perquè Messi s'ha quedat a la banqueta 50 partits després des de l'última vegada. Ara molts critiquen el '10' perquè no ha començat de la millor manera, sense golejar com abans, però tothom sap que pel que ha fet durant quinze anys ningú pot dubtar d'ell.

Leo Messi mascareta Barca banqueta EFE

Messi, suplent a la grada / EFE

I Ronald Koeman ha canviat peces, al·legant rotacions, però mentre el capità no saltés a la gespa, el partit no es decidiria. Ansu Fati ha estat el referent ofensiu, donant espectacle amb el seu amic Pedri, però sent l'únic que de veritat generava perill en atac. És ell el líder perquè Griezmann segueix a la seva, fallant indiscriminadament, i aquesta vegada deixant-se perdre un penal per aprofundir en el dolor de la seva malmesa autoestima.

Però abans de la pena màxima, poc després de la mitja hora de joc, Dembélé ja havia fet el primer gol de la tarda al minut 22. I l'ha completat amb un gran xut amb la cama esquerra des de dins l'àrea i després d'un dels seus clàssics retalls. També havia aparegut Ter Stegen, debutant a la Lliga Santander, que ha continuat deixant amb vida un Barça que defensivament s'ha vist superat per un Betis que sempre ha cregut amb les seves possibilitats.

Però aquesta manera de creure incondicional dels bètics, que acostumen a fer grans partits al Camp Nou, els ha permès empatar abans del descans. L'exblaugrana Sanabria ha afusellat des de dins l'àrea el porter alemany en l'últim sospir del primer temps.

Sanabria Betis EFE

Sanabria no celebrant el seu gol / EFE

Ningú pot dubtar de Messi

I quan els futbolistes han començat a entrar al terreny de joc per començar la segona part, ha aparegut Messi cordant-se les botes i amb el seu braçalet de capità. El '10' ha entrat en el lloc de Fati per disputar els segons 45 minuts. I no ha fet falta gaire més per sentenciar el partit.

Amb només un quart d'hora de Messi n'hi ha hagut suficient per donar un tomb radical al partit. En la primera ocasió clara de la represa Jordi Alba centra al cor de l'àrea, on hi és Messi però de manera genial deixa passar la pilota perquè Griezmann es quedi sol davant de porteria i marqui el segon gol a plaer. Però deu minuts després unes mans de Mandi sobre la línia de gol —que ha acabat expulsat—, ha provocat un penal que aquesta vegada sí ha transformat Messi deixant clar com es defineix.

Griezmann Messi gol celebracio barca @fcb

Messi i Griezmann celebrant un gol / FC Barcelona

Abans d'acabar, però, l'habitual dosis de relaxament de l'equip. El Betis, amb un futbolista menys, ha tornat a fer evidents les vergonyes defensives dels blaugrana, i Loren ha fet el 3-2 a falta d'un quart d'hora.

Messi ha acabat sentenciant al minut 82 amb el seu segon gol, just abans de fer el hat-trick, però anul·lat per un correcte fora de joc. I Pedri ha marcat el 5-2 definitiu ja complerts els 90 minuts.

I així, amb Messi de líder, el Barça ha resolt un partit que se li havia complicat. Si tant s'ha criticat el '10' aquesta setmana perquè gestionava els seus esforços caminant, d'aquesta manera ha guanyat ell sol el Betis.