Així es perd una Lliga. El Barça ha tornat a decebre, demostrant que ja no és aquell equip que un dia va ser, i a sobre es deixa dos punts pel camí que encara l'allunyen més del títol (2-2). L'Atlètic de Madrid ha estat combatiu com sempre i ha demostrat el perquè és el tercer classificat.

Un regal entre la decepció

Veure un partit del Barça a dia d'avui és un espectacle lamentable, que sort que no paga cap aficionat per veure en directe. La Lliga ja fa dies que està mig perduda i tot i que a l'inici el Barça ha començat amb empenta, a mesura que han passat els minuts tot ha tornat a la fatídica realitat.

Gerard Pique Barca Atletic Madrid EFE

Disputa de pilota de Piqué

No hi ha hagut trident d'inici perquè Quique Setién ha tornat a cedir a les circumstàncies i ha abaixat el cap per donar les claus del vestidor als jugadors. Amb Leo Messi i Luis Suárez, i un mitjapunta com Arturo Vidal. I si el Barça ha apostat per la brega, contra l'Atlètic ja poden anar preparats.

I encara ha tingut sort el Barça després que Diego Costa es fes un autogol al minut 12 després d'un córner picat per Messi. Un miratge d'un partit novament decebedor en el qual el Barça intentava jugar a futbol però l'únic que ha demostrat és que a hores d'ara és un equip absolutament derrotat.

Messi Rakitic Busquets gol Barca Atletic Madrid EFE

Celebració de Messi, Busquets, Rakitic i Riqui Puig després del primer gol

El festival dels penals

Mostra d'aquest estat derrotista continu del Barça s'ha demostrat tres minuts després quan Arturo Vidal ha comès un penal innocent i imperdonable sobre Carrasco. Ter Stegen, en primera instància, ha aturat la pena màxima picada per Diego Costa, però el VAR ha decretat la repetició perquè el porter del Barça s'havia avançat. I a la segona Saúl no ha perdonat.

Des d'aleshores fins a la segona meitat ha estat un autèntic despropòsit del Barça. Si la pilota no passava pels peus de Messi, allà no es movia ningú. L'únic que intentava fer alguna cosa era Riqui Puig, però al mig del camp, acompanyat de Rakitic i Busquets, no ha trobat solucions.

barça atletic madrid riqui puig arias efe

Riqui Puig jugant una pilota amb Arias

I han tornat a aparèixer els penals. Primer perquè Messi per fi fes el seu gol 700 al minut 50 després d'una falta discutible dins l'àrea a Semedo. I l'espectacle ha seguit amb el mateix Semedo cometent un altre discutible penal sobre Carrasco deu minut després. I Saúl ha fet el seu doblet.

L'última mitja hora no ha arreglat res. El Barça ha continuat ofuscat, sense idees i frenat una vegada i una altra per un Atlètic guerrer. Fins i tot, els matalassers han estat més a prop de la victòria.

No hauria de ser així, però el Barça pot donar gràcies pel punt aconseguit després d'un partit terrible. Així es perd una Lliga. I amb aquest nivell també diran ràpid adeu de la Champions.