El Barça torna a somriure al Camp Nou per primera vegada aquest any i es revenja de l'Athletic Club amb els gols de Leo Messi i d'Antoine Griezmann (2-1). I els blaugrana recuperen el segon lloc de la Lliga Santander.

Messi cobra factures

Si Messi té ganes de reivindicar-se, el Barça és millor. I contra l'Athletic els al·licients sorgits en la prèvia han escalfat el partit i l'han revolucionat des de l'inici. Ronald Koeman ha apostat pel seu onze més titular, donant entrada a Pjanic pel sancionat Busquets i Umtiti prenent-li el lloc a Lenglet. Però tenint Messi enfadat tot és més fàcil.

De Jong Muniain Barça Athletic EFE

Frenkie de Jong disputant una pilota dividida contra l'Athletic / EFE

L'argentí havia de cobrar factures contra el conjunt basc. En el seu últim partit contra l'Athletic va acabar expulsat i perdent la Supercopa a la pròrroga. I aquesta vegada ja es veia que tot seria diferent. En els primers minuts de partit el '10' s'ha posat l'equip a l'esquena i ha estat el líder sobre la gespa del Camp Nou.

Després de 33 dies sense partit a l'Estadi, els primers que han avisat han estat els blaugrana. El mateix Messi i Griezmann han posat a prova Unai Simón, però ha estat el capità qui al minut 20 ha estrenat el marcador amb una falta espectacular.

messi gol athletic efe

Moment del gol de falta de Messi / EFE

El Barça ha dominat, ha patit poc en defensa i la gran pressió que ha fet en tot el camp els ha donat un punt extra de perillositat. Només la falta d'efectivitat ha evitat que durant la primera meitat la golejada fos més gran.

El patiment de sempre

Però és que al segon temps tot ha canviat. Aquell Barça que pressionava, jugava amb intensitat i dominava, ha tornat al camp empetitit. L'Athletic, amb l'obligació de remuntar, ha empatat als quatre minuts de la represa gràcies a un autogol de Jordi Alba.

Imprecisions blaugrana, pèrdua de la possesió i patiment en defensa. Tornem a la normalitat. Només quan Messi connectava amb la pilota s'accelerava el partit. Messi revaloritza aquest Barça.

Pjanic ha estat a punt de marcar de cap, però ha estat Griezmann qui ha decidit. Partit mediocre del francès fins que Mingueza li ha servit un gol a la frontal de l'àrea petita. Griezmann només ha hagut d'empènyer la pilota a gol a falta d'un quart d'hora per al final.

Celebracion Barca Athletic gol EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE

I després, més patiment. El Barça ha tornat a ser inconsistent, dèbil corrent enrere, i veient com l'Athletic perdonava una jugada rere l'altra. Al final, però, tot i els evidents riscos que ha pres el conjunt blaugrana, la victòria s'ha quedat al Camp Nou. Tres punts per al Barça, que ja és segon a la Lliga empatat a punts amb el Reial Madrid.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol de Messi contra l'Athletic / EFE