El Barça s'acomiada de la temporada amb una còmoda victòria al Japó contra el Vissel Kobe (0-2). Un final de curs amb un partit amistós i d'exhibició per cobrar alguns milions i que també ha servit per fer un homenatge a Andrés Iniesta, a punt de dir adeu al club japonès que l'ha acollit durant els últims anys. Punt i seguit a la carrera del futbolista manxec en un duel marcat pels gols de Franck Kessie i Eric Garcia.

El Barça és més efectiu que el Vissel Kobe

Sota la pluja, però oferint espectacle a l'Estadi Nacional del Japó. El Barça ha sortit al camp amb un equip amb diversos suplents i joves que s'estrenaven. Noms com Pablo Torre, Pau Prim, Julián Araujo o Dani Rodríguez han format dins de l'alineació inicial d'un tranquil Xavi Hernández. El Vissel Kobe, també un equip amb suplents, però amb la presència d'Iniesta i del català Sergi Samper.

Julián Araujo Andrés Iniesta Vissel Kobe Barça / Foto: EFE
Julián Araujo disputant una possessió amb Andrés Iniesta / Foto: EFE

Ja des de l'inici, pilota al pal de Pablo Torre al minut 2. Nova ocasió del migcampista càntabre al minut 12. I controls orientats i molt delicat a nivell tècnic. Les seves passades i controls orientats han decantat els primers minuts del paritt. I Torre també ha fet una genial assistència al minut 16 perquè Kessie avancés el Barça a les primeres de canvi (0-1). I tres minuts després, nou córner servit per Pablo Torre i gol de cap d'Eric Garcia (0-2).

El Barça, ja amb el marcador molt a favor, ha baixat el ritme. Alguna ocasió de Dani Rodríguez i Kessie, a banda d'un creixement exponencial d'Ansu Fati, però sense tenir l'efectivitat per seguir augmentant la diferència. I aleshores Iniesta ha començat a aparèixer al mig del camp amb passades de fantasia i un ritme que ha anat creixent gràcies a les seves intervencions i a les de Samper. El migcampista català del Vissel Kobe, igual que Iniesta, han pogut retallar distàncies. I el porter culer Iñaki Peña s'ha erigit com a gran protagonista del final del primer temps amb intervencions de molt mèrit.

Homenatge a Andrés Iniesta contra el Barça

I molts canvis a l'inici del segon temps i després del primer quart d'hora. Per part culer han entrat Ferran Torres, Arnau Tenas, Raphinha, Pablo Gavi... i els joves Marc Guiu, Héctor Fort i Unai Hernández. Però tot i una millora del Barça, el marcador no es movia. I han seguit destacant Pablo Torre per part culer i Andrés Iniesta per part japonesa.

Bones intencions en un partit en el qual s'ha abaixat el ritme. El Barça ha tingut més ocasions i Raphinha ha tingut opcions de fer el tercer gol culer. Perill constant de Marc Guiu i algun intent des de lluny de Ferran Torres. Però el Vissel Kobe ha fet més canvis i al minut 80 ha arribat el moment més esperat. Andrés Iniesta, de 39 anys, ha rebut un més que merescut homenatge quan ha estat substituït, amb ovació i tot l'Estadi Olímpic de Tokyo dempeus.

I el marcador no s'ha mogut més. Últims minuts amb poc ritme i amb ganes d'acabar un partit d'homenatge a Iniesta, que s'acomiadarà de manera definitiva del Vissel Kobe el proper 1 de juliol contra el Consadole Sapporo. I el Barça que diu adeu a la temporada amb una victòria i alguns milions més a la butxaca.