El Barça ja tenia assegurada la segona posició de la Lliga, però, així i tot, hi havia la conjura de tancar la temporada deixant un bon sabor a la boca dels aficionats, una victòria contra el Vila-real, un equip de nivell, per demostrar que el canvi de tendència que s'espera per a la campanya que ve s'iniciava abans d'anar-se'n de vacances. La realitat, tanmateix, ha estat ben diferent, amb un altre exemple de partit frustrant que tant ha acompanyat al Barça aquesta temporada. Perquè els blaugrana no han jugat malament, però han tornat a perdre per la seva falta de contundència a les àrees, un mal que l'ha perseguit tot el curs i que ha provocat que l'afició acabés xiulant l'equip.

Per acomiadar la temporada, Xavi Hernández ha optat per una alineació de gala, amb l'única sorpresa d'Adama Traoré com a titular al trident ofensiu, al costat de Ferran Torres i d'Aubameyang. La resta de l'onze de l'entrenador de Terrassa ha estat l'esperat, amb Araujo i Lenglet a l'eix defensiu, Dani Alves i Jordi Alba als laterals i Busquets, De Jong i Gavi al centre del camp.

Pedraza Vila-real EFE
Pedraza, després de marcar el 0-1 al Barça-Vila-real / EFE

El Barça ataca; el Vila-real marca

I sense pressió, el Barça ha començat molt bé l'encontre, concentrat a la pressió després de pèrdua i amb mobilitat a les jugades d'atac, amb un Adama molt més actiu que un Ferran Torres que ha arribat al final de la temporada poc inspirat. El valencià, però, ha tingut la primera ocasió blaugrana, una semi volea que Rulli ha desviat amb encert (7). Poc després, Frenkie de Jong no ha arribat per poc a una bona centrada de Ferran Torres (11). I més clara ha estat la següent, un obús de Sergio Busquets que se n'ha anat fora per molt poc (20).

Amb un Adama Traoré molt actiu, el Barça ha continuat atacant amb insistència, a la recerca del gol que encarrilés la victòria. Al minut 36, Aubameyang ho ha intentat amb un xut desviat. I quan millor estava el Barça, ha arribat el gol del Vila-real. Jugada de transició liderada per Parejo, Pedraza es planta sol davant de Ter Stegen i obre el marcador, un 0-1 injust, però que exemplifica els problemes que ha tingut l'equip blaugrana aquesta temporada, el poc encert en la rematada i la preocupant fragilitat defensiva.

Araujo Pedraza Alves Barca Vila-real EFE
Araujo, tallant una pilota en el Barca-Vila-real d'aquest diumenge / EFE

0-2 i falta de reacció

Després del descans, el Barça ha seguit igual que a la primera part, dominant el joc i generant perill amb relativa facilitat. En el minut 53, Lenglet no ha rematat per poc un excel·lent centre de Dani Alves, en una falta lateral, i tot seguit el Vila-real ha marcat el 0-2, després d'un error groller d'Adama Traoré, que ha refusat una pilota al punt de penal, perquè Moi Gómez afusellés Ter Stegen a plaer.

Quedava més de mitja hora al davant, però el Barça ha estat incapaç d'apropar-se a la remuntada, i això que Xavi Hernández ha intentat revolucionar l'atac donant entrada a Dembélé i a Ansu Fati. El Barça tanca la temporada amb una derrota indolora, però que ha estat el resum perfecte d'un any molt irregular. Sense jugar del tot malament ha caigut davant d'un rival molt més efectiu en ambdues àrees. Ha arribat l'hora de reflexionar i de prendre decisions.

Imatge principal: Frenkie de Jong, intentant rematar una centrada de Ferran Torres / EFE