Sembla que si el Barça no té reptes, la màquina no rutlla. Ja va quedar demostrat contra el Sevilla el passat dimecres a la Copa que, si l'equip vol, poden meravellar. Però abans del Clàssic del proper dimecres, l'equip s'ha despistat contra el València (2-2).

El València molesta

Amb una mitja revolució a l'onze titular, sense Busquets (sancionat), Arthur, Lenglet i Jordi Alba, l'equip blaugrana s'ha anat construint un terreny pantanós on poder-se superar. Com si estigués escrit que la remuntada és l'hàbitat on el Barça ara vol moure's.

No ha estat el millor dia de Sergi Roberto al lateral esquerre, òbviament mancat d'automatismes a banda i a peu canviat, ni el de Vermaelen, Piqué i Semedo. El Barça ha estat lúcid ofensivament perquè Messi, Suárez i Coutinho fan por, però també molestats per una defensa del València molt ben posicionada. Mentrestant, petites imperfeccions en el joc del mig del camp, amb Rakitic, Arturo Vidal i Aleñá, i intervencions salvadores de Ter Stegen.

pique barça efe

Però els petits detalls marquen les diferències i el València ha fet un doble cop. Els valencians ja havien avisat al minut 2 amb un pal de Txerisev. I posteriorment, al minut 24, ha marcat Gameiro després d'un bon contracop. Més tard, al 32, Parejo ha fet el segon de penal.

Ha estat un partit accidentat pels gols, per les errades, però també per les topades. La més important ha estat la de Piqué amb Gameiro, que han xocat cap amb cap. El català ha acabat amb sang i el francès, golejador aquesta tarda, ha hagut d'abandonar el camp amb marejos abans del descans.

Messi, protagonista

I si els reptes s'han convertit en la nova moda al Camp Nou, com ja va passar a la Copa contra el Llevant, contra el Sevilla i en diverses ocasions a l'inici de la temporada a la Lliga, aquesta vegada s'ha repetit la fórmula. Abans del descans Semedo s'ha inventat un penal perquè Messi fes el gol de la confiança d'un Barça enrabiat.

messi coutinho barça efe

El Barça ha canviat al segon temps amb l'entrada de Jordi Alba, però el de sempre ha seguit fent de les seves. Messi, un golejador nat, ha provat el seu clàssic xut des de fora l'àrea. Una, dos, tres... i gol. Al minut 64 ha trobat un forat impossible i ha fet una rosca espectacular per posar l'empat al marcador.

Però amb el partit mig salvat, el patiment ha arribat després d'una topada de Messi. L'argentí ha rebut un fort cop a la part interna de la cuixa dreta, ha hagut de ser atès fora del camp, i el Barça s'ha apagat. Messi, presumptament recuperat, ha caminat els últims vint minuts de partit. No ha volgut forçar i no ha estat més del que semblava al principi. El Camp Nou ha quedat glaçat.

El marcador no s'ha mogut més, ni amb l'entrada de Malcom ni Arthur ha canviat res. El Barça salva un punt al Camp Nou quan ho tenia tot perdut. I a més s'ha salvat de perdre Messi per un temps.