El bon paper del Barça a Mestalla ha permès als de Koeman emportar-se els tres punts a Barcelona i seguir vius en la lluita pel títol. Després de la victòria de l'Atlètic de Madrid i del Reial Madrid, els culers estaven obligats a guanyar. Dos gols de Leo Messi, i un de Griezmann han permès donar la volta al marcador, després que el València fes la primera diana del partit.

Griezmann Messi Barca Valencia celebracion EFE

Messi i Griezmann celebrant un gol en el partit contra el València / EFE

Després de la derrota contra el Granada el Barça no es podia permetre una altra punxada en el tram final de la competició. El Barça ha sortit molt bé a la primera part, però la falta d'efectivitat ha sortit car als de Koeman quan 5 minuts després de començar la segona part, el València ha fet el primer. Quan el partit pintava pitjor per als culers, els jugadors han donat la volta al marcador en qüestió de 10 minuts, gràcies a dos gols de Messi i un de Griezmann. Al minut 83 un gol de Carlos Soler ha posat el 2-3, i ha fet patir el Barça a l'últim temps del partit.

Madrid i Atlètic de Madrid no fallen

El Madrid no va fallar en la seva cita davant l'Osasuna. Els de Zidane sabien que només els hi valia una victòria aquest dissabte a casa, però d'altra banda, no podien oblidar-se del partit de Champions del proper dimarts davant el Chelsea. Zidane va reservar Modric i Kross, i els jugadors del Madrid van buscar jugar un partit que no gastés molta energia als jugadors. Tot i avisar diverses vegades, al Madrid li va costar obrir la llauna. Un gol de Militao, seguit d'un altre gol de Casemiro van donar la victòria als blancs.

Real Madrid Osasuna EFE

Militao i Nacho celebrant el primer gol del Madrid contra Osasuna / EFE

L'Atlètic de Madrid, per la seva banda, també va aconseguir una victòria a domicili davant l'Elx. Els de Simeone van jugar una molt bona primera part on es van fer els amos de totes les ocasions clares de gol. Un gol de Marcos Llorente va acabar donant els tres punts als matalassers en un partit que quasi acaba en sorpresa. Al minut 91, Fidel va enviar al pal un llançament de penal que podria haver suposat l'empat al marcador.

Així queda la classificació

Després de la victòria del Barça, del Madrid i de l'Atlètic de Madrid la classificació queda ajustada una jornada més. Els de Simeone mantenen la primera plaça de la taula amb 76 punts i dormen líders una setmana més. El Madrid se situa en segona posició amb 74 punts i només dos per darrere de l'Atlètic. El Barça en tercera posició, suma 74 punts, empatat amb el Madrid.

La propera jornada pot ser decisiva. Barça i Atlètic de Madrid es mesuraran al Camp Nou en un partit que pot decantar la Lliga. El Madrid haurà de superar el Sevilla el diumenge a casa. Els de Zidane sortiran a l'Alfredo Di Stéfano sabent si el seu resultat pot valer una Lliga, o no.

Imatge principal: Leo Messi en una jugada del partit contra el València / EFE