Tots els camins portaven a Kaunas. I el Barça ha escollit el més ràpid. Perquè per estar a la Final Four (de Kaunas), el Barça primer havia de conquerir la ciutat de Lituania. I així ho ha fet. El conjunt de Sarunas Jasikevicius ha neutralitzat l'imponent ambient que ha presentat l'afició del Zalgiris amb un triomf d'ofici (66-77) que li ha servit per segellar una eliminatòria, que han dominat des del primer partit disputat a Barcelona, amb un 3-0. Així doncs, els blaugrana tornaran de nou a Kaunas el pròxim 19 de maig per intentar aixecar una competició que al conjunt blaugrana se li resisteix des de la temporada 2009-2010.

El Barça regna en les imprecisions

El partit, celebrat a un Zalgiris Arena ple de gom a gom, ha començat amb els nervis envaint el cos dels jugadors dels dos equips. Normal, hi havia molt en joc. El Barça buscava tancar la seva classificació per a la Final Four de l'Eurolliga després del 2-0 llaurat a Barcelona, mentre que els lituans havien de guanyar per allargar, com a mínim, la sèrie fins al quart partit. Un escenari que ha generat un duel marcat per les imprecisions, en el qual el conjunt de Sarunas Jasikevicius s'ha sentit una mica més còmode, acabant el primer quart amb un avantatge de tres punts (10-13).

Mirotic mantiene la posesión durante un partido del Barça de básquet / Foto: FC Barcelona
Mirotic mantenint la possessió durant el partit contra el Zalgiris / Foto: FC Barcelona

Ara bé, després del primer parcial, el Zalgiris, que era qui tenia més pressió, s'ha anat espolsant la por de sobre de forma progressiva, fins al punt de ser capaç de col·locar-se cinc punts per sobre del Barça en els primers minuts del segon quart (24-19). Una superioritat que, però, ha durat poc, ja que els blaugrana han sabut serrar les dents a la pintura per apagar la bona ratxa local i començar a donar espai al talent ofensiu de Mirtoic, Abrines i Satoranski, els líders que han permès als culers acabar la primera part amb un ajustat 26-29 que, de moment, els somreia.

El triple per agafar embranzida...

Després del descans, el Barça ha sortit amb la voluntat de donar continuïtat als bons moments sumats durant el final del segon quart per agafar distància en el marcador. Dit i fet, els homes de Saras, comandats per un Satoransky imponent, que ha sumat dos triples consecutius demolidors, s'han apropiat del duel, silenciant un Zalgiris Arena que cada cop veia més lluny el triomf. Concretament, al final del tercer quart, 13 punts més lluny. Una distància que podria haver estat encara més àmplia si no fos per un impressionant triple sobre la botzina de Lekavicius, que ha concedit cert aire al conjunt lituà.

... i rematar la feina

Finalment, en el darrer parcial del matx, els homes de Sarunas Jasikevicius han exhibit el seu caràcter més combatiu per impossibilitar la remuntada local. Els lituans ho han intentat, però la solidesa defensiva dels blaugrana, combinada amb un gran encert ofensiu, tant des de la línia de tres com amb efectives jugades concloses amb tirs des de la mitjana distància i sota la pintura, han rematat una eliminatòria que sempre ha tingut el color blaugrana com a protagonista. Ara, el Barça haurà de (tornar) a comprar un bitllet per Kaunas. La Final Four espera.