Bones notícies en l’àmbit econòmic per al Barça. Joan Laporta, president del club, ja va avançar fa setmanes que el club blaugrana tancaria l’exercici amb uns ingressos d’uns 950 milions d’euros, una xifra superior a la pressupostada inicialment. A més, el club ha tancat amb uns resultats positius en les operacions de fitxatges. En l’àmbit comercial, el Barça ha venut més samarretes que mai, amb rècords tant a les botigues físiques com a les vendes en línia, fet que reflecteix la recuperació econòmica del club i la força del “producte Barça”. 

Balanç positiu en el mercat de fitxatges

El curs econòmic 2024-25 ja ha finalitzat. L’estratègia esportiva del Barça, liderada per Deco, ha passat per reforçar la confiança en la plantilla existent i apostar decididament pels joves del planter. Aquesta línia continuista s’ha traduït en un benefici proper als 30 milions d’euros en el tancament de l’exercici en matèria de fitxatges.

Deco Barça / Foto: EFE
Roda de premsa de Deco / Foto: EFE

Pel que fa al capítol d'incorporacions, l’única gran operació ha estat la incorporació de Dani Olmo. El futbolista de Terrassa, procedent del Leipzig, ha costat uns 50 milions d’euros. Altres altes destacades han estat les de Pau Víctor (2,7 M) o Mamadou Mbacke (2 M). Pel que fa a Joan Garcia, el Barça ha abonat els 25 milions de la seva clàusula de rescissió, però l’operació es comptabilitzarà en el balanç de la temporada 2025-26.

Dani Olmo celebra el seu gol durant el Barça - Mallorca / Foto: EFE
Dani Olmo celebra el seu gol durant el Barça - Mallorca / Foto: EFE

En l’apartat de vendes, la més destacada ha estat la de Vitor Roque al Palmeiras, per 25,5 milions d’euros fixos més 5 en variables. Amb aquesta operació, el club blaugrana ha recuperat pràcticament la totalitat de la inversió realitzada en el davanter brasiler l’any anterior. A més, s’han concretat altres traspassos com els de Mikayil Faye (10 M), Julián Araujo (10 M) o Álex Valle (6 €), entre d’altres. Un altre focus d’ingressos ha estat la reserva de percentatges sobre futures vendes de jugadors que ja havien deixat el club. Casos com els de Nico González (13 M) o Jean-Clair Todibo (8 M) n’han estat exemples destacats.

El producte Barça en xifres rècord

El Barça ha anunciat que ha batut rècords en l’àrea comercial durant la temporada 2024-25. El negoci de marxandatge, gestionat per Barça Licensing & Merchandising (BLM), ha registrat un augment del 30 % en les vendes físiques i ha triplicat els ingressos en línia. La botiga del Barça de l'Spotify Camp Nou ha estat clau en aquest creixement, amb més de 2 milions de visitants malgrat les obres.

Lamine Yamal, amb la col·lecció de Travis Scott del Barça / Foto: FC Barcelona
Lamine Yamal amb la col·lecció de Travis Scott del Barça / Foto: FC Barcelona

També han tingut molt èxit les col·leccions especials com la del 125è aniversari o les samarretes amb dissenys vinculats a Spotify o a la figura de Cruyff. A més, el club ha venut productes en 171 països i ha millorat els marges gràcies a una gestió més eficient. 

L'auditor computarà els 100 milions dels seients VIP

Segons el diari Sport, l’auditor del Barça ha acceptat computar els 100 milions d’euros procedents de la venda anticipada de seients VIP del nou Spotify Camp Nou com a ingrés de cara a la temporada 2024‑25. Aquesta operació, sumada a les bones notícies en l'àmbit econòmic, permetrà normalitzar el límit salarial i facilitar la inscripció de jugadors com Joan Garcia o Nico Williams. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!