El Barça s'ha retrobat amb la victòria aquest divendres en superar el Sevilla a l'Estadi Lluís Companys en un partit molt disputat que s'ha decidit gràcies a un gol en pròpia porteria de Sergio Ramos (1-0). Amb aquesta victòria, els blaugrana recuperen el lideratge, de forma provisional, a l'espera del que succeeixi aquest dissabte en l'enfrontament entre el Girona i el Reial Madrid.

Amb Pedri i De Jong encara lesionats, Xavi Hernández ha decidit situar en el pivot defensiu a Gündogan, amb Gavi i Rapinha als interiors. L'entrenador, a més, ha desfet l'habitual 4-4-2, amb el denominat quadrat màgic, per tornar al 4-3-3, amb Joao Félix i Lamine Yamal en els extrems i Lewandowski a la punta de l'atac. I al darrere ha tornat la dupla Koundé-Christensen, després del descans d'ambdós a Son Moix.

Joao Cancelo Dodi Lukebakio Barça Sevilla / Foto: EFE
Joao Cancelo, protegint la pilota davant de la pressió de Dodi Lukebakio / Foto: EFE

Gran primera part, sense gols

La primera part ha resultat ser un gran espectacle per als aficionats, ja que ha predominat el futbol ofensiu, per moments amb anades i vingudes constants. Així i tot, el resultat al descans ha continuat sent de 0-0.

El Barça ha començat millor, amb més ritme, generant perill per la banda esquerra, amb un Balde omnipresent. Tot just començar, el lateral ha desbordat per la banda, però la seva centrada no ha trobat rematador. La resposta del Sevilla l'ha protagonitzat Lukebakio, amb un xut desviat. En el minut 12, ha estat el torn de Joao Félix, que ha vist com Nyland desviava el seu xut. L'anada i tornada ja s'havia activat, i el següent en intentar-ho ha estat Rakitic, amb un xut ajustat que Ter Stegen ha parat amb encert (16'). I en el minut 22 ha arribat l'ocasió més clara de la primera part, una acció individual espectacular de Joao Cancelo, que ha acabat cedint la pilota per a Joao Félix, que ha estavellat el xut al travesser. Malgrat l'ensurt, el Sevilla no ha perdut de vista Ter Stegen i en el minut 30 ha vist com Gavi evitava el 0-1 amb el pit. I en el minut 35, després d'una rematada, s'ha lesionat Raphinha, que ha hagut de ser substituït per Fermín. Tot just entrar, el del planter ha estat a prop de marcar, després d'una gran centrada de Lamine Yamal. Nyland, però, ha aturat la rematada.

Lamini Yamal celebració gol Barça / Foto: EFE
Lamini Yamal, celebrant l'1-0 contra el Sevilla / Foto: EFE

Sergio Ramos li dona la victòria al Barça

La segona part ha començat amb un ritme inferior al de la primera, encara que a poc a poc el Barça ha aconseguit imposar el seu futbol, apropant-se cada vegada més al gol. En el minut 57, Juanlu ha evitat el gol de Lewandowski, que havia picat la pilota davant de la sortida de Nyland. Després ha estat el torn de Gavi, que ha rematat fora, amb el cap. I més clara ha estat la següent de l'andalús, en una volea que ha sortit fora en rebotar en un defensa.

En el tram final del partit, el Barça ha intensificat el seu domini contra un Sevilla cansat, que ja no podia sortir al contraatac amb tanta alegria. I al final ha arribat el premi per als blaugrana, en una deixada de cap de Lamine Yamal a centrada de Ferran Torres que ha acabat en autogol de Sergio Ramos (76'). Amb 1-0, el Sevilla se n'ha anat cap a dalt, a la recerca de l'empat, però els de Mendilibar no han aconseguit el seu objectiu.