La final de la Lliga Catalana ja ha quedat definida. En una jornada marcada per la Diada Nacional, el bàsquet català ha estat protagonista amb dos partits d'un alt nivell. En el primer torn de les semifinals, el BAXI Manresa ha obtingut un bitllet per a la final després de superar amb contundència el Joventut de Badalona (65-80); en el segon, en canvi, el resultat ha estat més ajustat, però qui ha acabat imposant-se ha estat el Barça, que ha doblegat un combatiu Bàsquet Girona (104-92). El conjunt blaugrana, en el que ha estat el primer partit oficial de l'era de Roger Grimau, i que ha servit per veure debutar Joel Parra, Parker, Brizuela i Willy Hernangómez, ha mostrat un gran nivell ofensiu, però ha deixat dubtes en alguns trams. Amb aquests dos resultats, Barça i Manresa es jugaran alçar el primer títol oficial de la temporada, que es decidirà el pròxim dimarts 12 de setembre al pavelló Barris Nord de Lleida.

El Barça regna en un intercanvi de cops

L'inici de partit ha estat marcat per l'alt ritme anotador que han exhibit ambdós equips. Els atacs han brillat amb llum propi i això s'ha reflectit en el marcador, que ha estat molt elevat des dels primers minuts. El primer quart ha estat dominat, clarament, pel Barça. Encoratjats per un Laprovittola estel·lar des de la línia de tres, els blaugranes han marxat al primer descans amb un avantatge de cinc punts. No obstant això, el Girona ha sabut refer-se en el segon quart i ha virat per complet la dinàmica culer. De fet, el rendiment dels gironins ha estat tan alt que ha marxat al descans amb un avantatge de sis punts, la màxima del partit fins al moment (46-51).

I després del pas per vestidors, l'intercanvi de cops entre els dos equips no ha cessat. En el tercer quart, ha estat el torn del Barça, que ha recuperat les sensacions de l'inici del duel per impulsar-se en el marcador (77-68) i deixar la classificació per a la final encarrilada. Amb aquest context, l'equip de Roger Grimau ha mostrat serietat per assegurar el triomf (104-92). Un resultat important per a un projecte que disputarà la seva primera final dies abans de la Supercopa d'Espanya, que arrancarà el pròxim dissabte amb un Clàssic.

El Manresa sorprèn el Joventut de Badalona

Pel que fa a la primera semifinal de la jornada, el resultat ha estat sorprenent. El BAXI Manresa no ha deixat cap opció a una Penya (65-80) que arribava al duel menys rodat i ha accedit a la final de la Lliga Catalana. Des dels primers minuts de partit, l'equip del Bages s'ha mostrat molt més sòlid, tant en defensa com en atac. Des del perímetre, els homes de Pedro Martínez Sánchez han estat especialment encertats, però on han marcat realment diferències ha estat a l'hora de capturar rebots defensius.

Des de la pintura, els manresans han anul·lat les segones jugades del Joventut de Badalona i han segellat un triomf molt valuós per continuar agafant confiança de cara a l'inici de la competició regular. Per la seva banda, el conjunt badaloní no ha arribat a entrar mai al partit. El conjunt entrenat per Carles Durán s'ha mostrat menys intens i s'ha quedat sense la possibilitat d'accedir a la final de la primera competició de la temporada. Amb tot, 25 punts de diferència entre ambdós equips han estat un clar reflex del viscut durant els quatre parcials.