Remuntada aconseguida. El primer gran repte de la temporada en el partit més important fins ara i el Barça mostra la seva millor versió per tornar a trepitjar les semifinals de la Copa del Rei (6-1). El Sevilla ha patit però s'ha mantingut viu fins al final.

El Barça que el Camp Nou vol veure cada dia, amb gana, il·lusió i demostrant superioritat ha aparegut en el millor moment. Amb Leo Messi omnipresent, un espectacular Cillessen, un doblet de Coutinho i quatre gols més: amb un de Rakitic, un de Sergi Roberto, un de Luis Suárez i un final del millor. El premi ha estat blaugrana.

El Barça de les millors ocasions

El Barça necessita aquest tipus de reptes, amb rivals dels grans, amb eliminatòries en contra i amb l'obligació d'exhibir-se. I dit i fet. Amb l'onze de gala, amb el permís del lesionat Dembélé, el millor Barça ha ressorgit. Messi liderant l'atac, Arthur guiant el joc, Piqué frenant tots els rivals i Cillessen desencadenat.

messi barça sevilla efe (2)

I és que l'equip d'Ernesto Valverde sembla que necessita desafiaments per ensenyar la seva millor versió. Havent de remuntar el 2-0 de Sevilla per ser per novena vegada consecutiva a les semifinals de la Copa, l'equip ha canviat el xip.

Messi és el programador, perquè amb ell tot és més fàcil. L'amenaça argentina, però, líder i capità de l'equip, és tan indispensabñle que sap controlar el partit en tots els sentits. Precisament ell li ha donat al minut 12 un penal a Coutinho perquè es refés de la baixa forma. I el brasiler ha fet el primer gol del partit des dels onze metres i així ha recuperat la confiança.

L'equip, totalment entregat, s'ha vist recolzat per un Camp Nou amb 58.050 ànimes animant sense parar. Reclamant la llibertat dels presos polítics abans del partit amb una gran pancarta, però també sent clau per convertir-se en el dotzè home.

arthur coutinho busquets suarez barça efe

Cillessen i companyia

I el nom del partit ha estat sense cap mena de dubte Cillessen. Porter suplent en aquest Barça, però titular en qualsevol altre equip. Primer ha posat una mà providencial al minut 24 a xut d'André Silva que ha anat al pal, i tres minuts després aturant un penal a Banega. Piqué, arriscant dins l'àrea, ha donat l'opció d'empatar al Sevilla abans de la mitja hora, però Cillessen s'ha fet gran sota pals i ha aturat el primer penal oficial de la seva carrera.

A Cillessen l'ha acompanyat l'equip. Amb poques errades defensives, amb un control insultant al mig del camp i amb un moviment constant en atac. Si Messi liderava, també ho ha fet Arthur. Passada la mitja hora del partit ha vist Rakitic desmarcant-se, ha fet una assistència superant totes les línies i ha deixat sol el croat davant del porter rival. Rakitic només ha hagut de posar la bota per fer el 2-0 i garantir-se almenys la pròrroga.

Ben poc ha durat el patiment dels 30 minuts extra. Tot just arrencar la segona meitat ha marcat el seu segon gol Coutinho i ha resolt Sergi Roberto. Però res no s'ha acabat aquí.

Suarez Arthur Busquets Rakitic Barca Sevilla EFE

Si un dels millors Barça ha tornat al Camp Nou en el moment que feia falta, també ha aparegut l'impaciència. Un constant anar i tornar, amb errades imprecises per fer el cinquè, i el Sevilla ho aprofita. Cillessen es precipita en una passada i Arana ha fet el gol de l'esperança per als andalusos al minut 68.

La sentència dels líders

Després han arribat vint minuts de nervis. El Sevilla, amb totes les peces ofensives sobre el camp, ha posat nerviós els culers. Però la sentència ha arribat al minut 89 amb gol de Luis Suárez i després una meravella d'equip que culmina Messi.

Finalment el Barça ha recuperat aquell esperit de remuntada, el Camp Nou ha gaudit i els culers es planten per novè any consecutiu a les semifinals de la Copa. El Barça no deixa de banda la competició del KO i vol el seu 31è trofeu. De moment, només queda una eliminatòria més per arribar a la gran final del Benito Villamarín.