L'etapa de Xavi Hernández a la banqueta del Barça ha acabat amb un insípid triomf al camp del Sevilla (1-2). En un partit en el qual no hi havia res en joc, els blaugrana han sumat els tres punts gràcies a un gol de Lewandowski a la primera part, i un de Fermín López a la segona, que han servit per contrarestar la diana de Youssef En-Nesyri. Amb aquesta victòria, l'equip de Xavi acaba el curs amb 85 punts a la taula classificatòria de la Lliga i diu adeu a una era que ha durat dos anys i mig i que haurà de ser recordada pels èxits collits la temporada anterior, amb la Lliga i la Supercopa, i per l'aposta de jugadors de la Masia com Lamine Yamal o Pau Cubarsí, entre altresque estan destinats a ser el futur del club. A partir de demà el club barceloní encetarà una nova etapa, amb Hansi Flick com a líder, amb l'objectiu d'oblidar aquest any en blanc i tornar a lluitar per tot.

Lewandowski i En-Nesyri no fallen a la seva cita amb el gol

En un Sánchez Pizjuan amb un aspecte apagat, amb les graderies quasi buides en senyal de protesta contra la seva directiva per la decebedora temporada ha firmat el seu equip, el Barça ha saltat al terreny de joc amb la voluntat de voler regalar a Xavi Hernández una victòria en el seu comiat com a entrenador culer. L'energia que han mostrat els blaugrana en l'alba del partit ha estat superior a la local i això s'ha traduït en un domini materialitzat en gol al minut 15. Robert Lewandowski ha recollit una gran passada al segon pal de Joao Cancelo i ha enviat la pilota al fons de la porteria defensada per Nyland. El polonès sumava així el seu 19è gol de la temporada a la Lliga i acostava l'equip a sumar els darrers tres punts del curs.

Robert Lewandowski celebra el seu gol contra el Sevilla / Foto: EFE

Ara bé, a partir d'aquesta diana, el rumb del partit ha virat per complet. Esperonats per un públic que no parava de cantar contra la seva directiva i, inclús contra els seus jugadors, els homes de Quique Sánchez Flores, que avui també vivia el seu darrer dia com a entrenador del Sevilla, han igualat la intensitat del Barça i han començat a sumar les primeres oportunitats reals de perill, fins que al minut 30 Youssef En-Nesyri ha igualat el duel aprofitant un error defensiu dels culers gràcies a un xut ras que ha entrat per sota de les cames de Marc Ter Stegen. I amb l'empat de nou reflectit al marcador, s'han vist oportunitats en totes dues àrees. El ritme s'ha revolucionat i tots dos equips han fet mèrits per trobar una nova diana, sumant diversos pals, però no han tingut l'encert suficient per avançar-se abans del descans.

La convicció de Fermín López obté premi

Després del pas pels vestidors, el partit ha mantingut la mateixa intensitat. Això sí, tal com ha succeït en els primers compassos, qui manava a través de la possessió era el Barça, que estava mostrant més convicció per sumar els tres punts. I dintre d'aquest context qui ha emergit ha estat Fermín López, que mai regala res. El jugador format a la Masia ha estat l'encarregat de tornar a avançar els blaugranes amb un gol que torna a demostrar que ha arribat al primer equip per quedar-se. Breu retall a la frontal de l'àrea i xut imparable al primer pal.

Fermín Lopez dedica su gol en el Sevilla - Barça a Xavi Hernández / Foto: EFE
Fermín López dedica el seu gol a Xavi Hernández / Foto: EFE

Una diana que, a més, ha tingut una doble dedicatòria. La primera, a Xavi Hernández, que ha estat qui li ha donat l'oportunitat de fer el salt a la màxima elit; i la segona, de forma indirecta, a Luis de la Fuente, seleccionador espanyol que demà presentarà la convocatòria per a l'Eurocopa i que podria incloure el seu nom després de firmar un tram final de temporada sensacional. El Barça ja havia fet el més complicat i ara havia de controlar el matx perquè no tornes a arribar la igualada local. Per fer-ho, ha optat per llargues possessions que, tanmateix, han donat espai a algunes tímides ocasions. Finalment, però, el marcador no s'ha tornat a moure i els culers han pogut acomiadar el seu entrenador amb una última victòria.