El Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS) ha desestimat la demanda que el Santos brasiler va interposar davant la FIFA contra el Barça pel traspàs de Neymar. El club paulista reclamava un pagament de 61.295.000 euros a l'entitat culer en concepte de danys i perjudicis per la venda del davanter l'any 2013, però la seva reclamació ha estat desdenyada.

El Tribunal ha arribat a la conclusió que el Santos i el futbolista van arribar a un acord per rescindir el contracte que els unia i que el Barça no va incomplir l'acord de traspàs quan va pagar quantitats addicionals al pare del jugador i a la societat N&N. Així mateix, el TAS també ha considerat que el club blaugrana no va cometre cap il·legalitat quan va signar un preacord amb Neynar ni quan va concretar l'operació amb el Santos.

Per últim, el Tribunal també ha condemnat el Santos a pagar els costos processals al Barça. Aquests tenen un valor 20.000 francs suïssos, 18.811 euros.

Nova batalla guanyada

Aquest és el segon litigi lligat a Neymar que el Barça guanya als despatxos aquest estiu. El passat divendres 19 de juny, el club blaugrana va guanyar el judici contra el futbolista per la demanda que aquest va interposar per l'impagament d'un bonus de renovació abans d'abandonar el Camp Nou.

L'any 2017, el brasiler va acordar unes primes de renovació amb el Barça, però pocs mesos després va deixar el club rumb al PSG, de manera que l'entitat blaugrana es va negar a pagar aquests bonus, un total de 64,4 milions d'euros. Aquest juny, però, el jutge va donar la raó al Barça i va estipular que el davanter hauria de tornar 6,7 milions d'euros al club on va militar quatre cursos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat