El Barça ja és semifinalista de la Copa del Rei després d'imposar-se per la mínima a la Reial Societat al Camp Nou (1-0). Un gol d'Ousmane Dembélé ha estat decisiu en un partit, però, que ha estat dominat de principi a final pels blaugrana i en el qual els bascos han patit una expulsió a la primera meitat.

El Barça es diverteix a la Copa

El Barça no es podia permetre quedar eliminat de la Copa en el moment més dolç de la temporada. I Xavi Henández ha apostat per l'11 de gala, el mateix que a la final de la Supercopa d'Espanya, amb quatre migcampistes i Pablo Gavi fent de fals extrem. I com que era partit gran, un Ter Stegen molt en forma ha recuperat la titularitat a la Copa. I si tot feia presagiar un gran partit contra la Reial Societat, un dels equips que millor juga a Espanya, s'ha confirmat amb el pas dels minuts.

Gavi Zubimendi Pablo Marín Barça Real Sociedad
Pablo Gavi jugant contra la Reial Societat / Foto: EFE

Des de l'inici, el Barça ha estat tremendament superior. Balde, Lewandowski, Araujo, De Jong i Dembélé han tingut les seves oportunitats de fer gol. Fins i tot, al minut 11, la pilota ha entrat al fons de la xarxa després d'un xut de Lewandowski, però un rebot amb De Jong, en fora de joc, ha acabat anul·lant el gol culer. I és que la Reial Societat, defensant molt amunt i arriscant-se posicionalment, ha permès el Barça trobar molts espais. I, mentrestant, Ter Stegen també feia un recital de passades en llarg.

Però després d'un travesser de l'exblaugrana Take Kubo a la mitja hora de joc, amb posterior ocasió claríssima de Pedri en un partit molt divertit, el protagonisme ha canviat de bàndol. I no han estat els bascos els qui han tingut el seu moment, sinó que el polèmic àrbitre Jesús Gil Manzano ha començat la seva sessió de decisions incomprensibles. El col·legiat extremeny ha desesperat els 59.610 culers presents al Camp Nou, el Barça i la Reial Societat. I just abans del descans, Brais Méndez ha estat expulsat després d'una entrada amb els tacs per davant sobre Busquets i de la revisió posterior del VAR.

Jesús Gil Manzano tarjeta roja Brais Méndez Real Sociedad Barça / Foto: EFE
Jesús Gil Manzano expulsant Brais Méndez / Foto: EFE

El Barça aprofita l'avantatge

Res podia baixar el ritme d'un partit molt calent tot i el fred viscut en la nit barcelonina. I després d'un inici d'un segon temps amb encara més domini culer, Dembélé s'ha escapat a l'espai i ha fet una gardela imparable per avançar el Barça al minut 52. Un gol que aleshores ha adormit els blaugrana, que han patit alguns tímids atacs d'una Reial Societat que s'ha esperançat.

Els bascos, però, totalment tancats al voltant de la seva àrea, han anat resistint com podien amb un futbolista menys. Un travesser de Gavi al minut 68 ha reactivat els ànims culers. I Raphinha i Franck Kessie han entrat per Balde i un adolorit Pedri. Més tard ha estat el torn d'Ansu Fati i de Marcos Alonso.

Ousmane Dembélé celebra gol Barça Real Sociedad / Foto: EFE
Ousmane Dembélé celebrant el gol contra la Reial Societat / Foto: EFE

Però el Barça és qui, tot i passar-s'ho bé i de demostrar una gran superioritat, ha acabat imposant-se per la mínima, Però els blaugrana són els semifinalistes de la Copa. I segueix la ratxa de 32 anys sense perdre al Camp Nou contra la Reial Societat, que a més portava des del passat mes de novembre acumulant victòries de manera consecutiva.