Empat sense gols en el Clàssic més eclipsat dels últims temps (0-0). Ni el Barça ni el Reial Madrid han merescut guanyar un duel que ha estat protagonitzat pel Tsunami Democràtic i que ha deixat el futbol en un segon terme. I tampoc ha servit per decantar el liderat de la Lliga Santander, que continua amb els dos conjunts empatant al capdavant.

Sense ritme

Clàssic fred, que ha tingut un ritme decreixent i que ha acabat d'arrencar. El Barça, amb un onze amb Rakitic consolidat i sense Busquets, ha platejat un partit molt físic a un Madrid que també ha sortit amb tot el que tenia i un mig del camp amb quatre jugadors. La polivalència de Sergi Roberto ha estat eficient al voltant del cercle central però s'han trobat a faltar els laterals profunds.

Tothom pendent del Tsunami Democràtic i, fins i tot, semblava com si els futbolistes també estiguessin en alerta. El primer xut a porteria del partit ha estat de Benzema al minut 10. I ha estat un dels pocs que hi ha hagut durant els primers compassos de joc. Després Piqué ha hagut de salvar sota pals un cop de cap de Casemiro. Aquest era el ritme del partit.

messi benzema barça madrid efe

Com és habitual, quan Messi connectava amb la pilota, el partit s'accelerava, però han estat cares de veure les seves intervencions. Una connexió entre el capità blaugrana i Jordi Alba a tocar del descans ha estat la millor ocasió d'un Barça que li ha costat trobar contundència. En els primers pobres 45 minuts s'ha vist com un Camp Nou reactiu no sabia traslladar la seva força als futbolistes.

El gol, anul·lat

Però la tònica ha continuat igual. El Clàssic ha estat descafeïnat perquè el Madrid proposava sense tenir arguments i el Barça buscava el contracop sense tenir el nervi necessari. Messi, Luis Suárez i Griezmann han estat molt sols a dalt i cap company els ha trobat amb facilitat. El Barça ha estat més endarrerit de posició del que és habitual i només quan agafaven el Madrid descol·locat podien fer mal en velocitat.

Però qui més perill ha tingut ha estat el conjunt de Zinedine Zidane. Cada jugada ofensiva del Madrid acabava amb una centrada lateral o amb algun xut perillós. Un bon Ter Stegen i el desencert del conjunt blanc en els metres finals ha ajudat el Barça a no quedar assenyalat en més d'una ocasió.

lenglet isco barça madrid efe

Un gol ben anul·lat a Bale al minut 73 ha estat segurament el més destacat d'un partit que no semblava un Clàssic. No l'ha ni salvat la reivindicació del Tsunami al minut 10 de la segona part, quan diverses pilotes grogues han caigut sobre la gespa i s'ha hagut d'aturar el partit uns minuts.

I aquest marcador d'empat a res ha deixat igual com estava la classificació de la Lliga, amb empat entre els dos conjunts en el liderat. I després de disset anys s'ha repetit un Clàssic sense gols. No passarà a la història.