Sabor agredolç. El Barça va guanyar in extremis aquest dissabte contra el Rayo Vallecano per 2-3, però el partit dels blaugrana no va ser gens bo. El millor van ser els tres punts aconseguits i la capacitat de reacció, però es va veure un equip desordenat, nerviós i desconcertat.

Les creus

Costa entendre la diferència que hi hagut en una setmana. El Barça venia de fer-li una maneta al Madrid (5-1) sense Messi i a Vallecas el matx estava perdut fins el minut 87 contra el penúltim classificat de la Lliga. Té molt mèrit el que va fer el Rayo, que va saber interpretar i adaptar-se a les condicions de joc. No hi havia mig del camp i aquest factor el va aprofitar el club madrileny.

Pozo i Álvaro van capgirar el gol inicial de Suárez i donava la sensació que el Rayo cada vegada es creia més la victòria i el Barça anava assumint una altra desfeta. La connexió brasilera no va funcionar i un dels jugadors més senyalats va ser Coutinho. El '7' no està donant el pas endavant que es reclama en absència de Messi. No provava el xut típic amb rosca de fora cap endins, no desbordava i no era decisiu. Va ser substituït al minut 65 per Munir.

suarez coutinho rayo barça efe

Arthur té ADN Barça. En els pocs mesos que porta al club, el migcampista ha sabut llegir quin és l’estil de l’equip i ha exercit de brúixola. No obstant això, en el partit d’ahir no va estar a l’alçada. Quan el partit es va trencar, hauria d’haver donat pausa al joc i l’equilibri necessari per remuntar. Com Coutinho, va ser substituït al minut 65 per Arturo Vidal.

Valverde ha optat per Rafinha com a recanvi del crac argentí i tan contra l’Inter com el Madrid, la peça va encaixar a la perfecció. Aquest dissabte, no va saber generar els espais i tampoc crear ocasions de perill. Dembélé va ocupar el seu lloc en el minut 51.

Les cares

Si hi ha un jugador que s'ha portat l’equip a les espatlles aquest és Suárez. L'uruguaià, que venia de fer un hat-trick a El Clàssic, va sortir al rescat a Vallecas. Va obrir la llauna al minut 11 amb una assistència de Jordi Alba i va tornar a ser el protagonista al 90’ anotant la tercera i definitiva diana.

Quan el partit s'està perdent, Piqué es transforma amb davanter centre. El central va tirar d’orgull en els minuts més complicats i va ser l'encarregat de baixar una pilota i assistir a Dembélé en el segon gol.

Luis Suárez Munir Piqué Rayo Barça EFE

Per la seva part, Sergi Roberto és un dels jugadors indiscutibles en l’onze inicial. Valverde sap que en la posició que el posi rendirà. De la mateixa manera que Piqué, el de Reus va fer de les seves incursions per tractar de donar-li la volta al marcador i una centrada seva des de la dreta va servir per assistir a Suárez en el tercer gol. El Barça va patir i va saber reaccionar i el resultat és que continuen sent el líder de la Lliga Santander.