El Barça reacciona tard, però reacciona, i suma tres punts més a Vallecas (2-3). El Rayo Vallecano ha exigit la versió més desesperada d'un Barça que gairebé paga molt cara la desconnexió i la relaxació. I mentrestant Luis Suárez segueix en ratxa i el seu equip segueix liderant la Lliga Santander.

Suárez també marca

La bona ratxa i la bona dinàmica del Barça es volia confirmar a l'estadi de Vallecas. En els últims anys sempre hi ha hagut golejades, però sense Messi ha costat més. Encara amb el mateix onze que va triomfar contra el Madrid i l'Inter, Ernesto Valverde ha seguit confiant en Rafinha.

Però els blaugrana han començat amb una forta oposició. Els madrilenys, lluny de deixar-se sorprendre davant de la seva afició, ha executat una pressió asfixiant en els primers minuts per deixar el Barça sense opcions de començar a fer el seu futbol dominador.

El Rayo, amb força, coratge i esperança, no s'ha tancat i ha lluitat de tu a tu contra el Barça. Però els catalans han fet gala de les bones sensacions per confirmar la clarividència del seu futbol de toc. Mica en mica han anat agafant el monopoli del partit, amb el rival tancat i ben controlat, i han sabut avançar-se.

Luis Suárez ha trigat onze minuts en tornar a veure porteria després d'una gran desmarcada de Jordi Alba, que ha canviat Messi per un nou soci. I després del hat-trick contra el Madrid, torna a sumar al camp del Rayo. Al final seria per partida doble.

suarez coutinho rayo barça efe

Sense sorpreses i amb una bona gestió de les primeres impressions a Vallecas. El Barça ha controlat, ha dominat, però després se li han fos els ploms.

Relaxació blaugrana

Ja ben còmodes, la relaxació ha arribat als futbolistes blaugrana. Passada la mitja hora del partit, una nova errada defensiva del Barça, ha estat l'avantsala del gran gol de Pozo per empatar. El futbolista del Rayo ha fet una rosca prodigiosa i impossible per a Ter Stegen, que ha entrat a la porteria després de tocar el pal.

Un cop dur per a un Barça que ho havia fet molt bé en els primers minuts, però que ha vist que la poca insistència i el poc govern en les àrees ha acabat creant-li maldecaps.

Ja a la segona meitat, els catalans han tornat despistats i molt erràtics. I amb molts espais a l'esquena han regalat un nou gol. Fortuna per al Rayo al minut 57, amb una rematada al pal de De Tomás que cau als peu d'Álvaro, que acabava d'entrar al camp, i els madrilenys li donen la volta al marcador. Desconnexió letal.

pique rayo vallecano barça efe

Reacció de campió

Un càstig molt dur per al Barça, que ha vist com les petites errades ha acabat sent culminades a la perfecció per un rival molt necessitat de punts. Un resultat, però, que no seria definitiu.

Quan la derrota ja es començava a donar per segura, la reacció del Barça ha estat exemplar. Piqué s'ha situat en posicions ofensives i aquest fet ha canviat el partit. Quatre minuts i dos gols per remuntar.

Al minut 87 Piqué ha baixat una pilota centrada perquè Dembélé, demostrant talent, remati de primeres per fer l'empat. I al 90 Luis Suárez ha certificat la victòria amb un gol des de dins l'àrea després d'una gran centrada de Sergi Roberto.

El Barça no brilla, però recorre a aquella eficàcia inesperada que costa de veure vestida de blaugrana. Remuntada com va passar contra el Girona i contra el Leganés després d'un partit que ja estava perdut. Els tres punts se'n van cap a Barcelona i el Barça segueix liderant la Lliga Santander.