L'aturada de seleccions ens acostuma a desconnectar una mica del ritme frenètic de partits cada tres dies entre Copa, Lliga i Champions, però, tot i que amb els jugadors amb unes samarretes diferents de les habituals, la pilota no ha deixat de rodar per als internacionals blaugrana.

Ahir dijous es van disputar els primers partits de classificació per l'Eurocopa de 2020, amb protagonisme culer en dos d'ells.

A més, dos partits amistoso també van tenir jugadors culers entre els seus integrants.

Rakitic, un fix amb Croacia

Un dels futbolistes que gairebé mai descansa amb Ernesto Valverde és el 4 del Barça. I tampoc ho fa amb la selecció croata. Rakitic va disputar el partit complet contra l'Azerbaidjan, en la victòria per 2 a 1 de la seva selecció. El migcampista va contribuir a la remuntada d'un encontre que s'havia complicat amb el sorprenent gol al minut 19 dels visitants, que complicava l'inici de la fase classificatòria per una selecció que va ser finalista de l'últim Mundial. Finalment, Rakitic i els seus companys, van sumar els tres punts que els col·loca provisionalment empatats amb Eslovàquia, l'altre equip del grup en guanyar el primer partit.

Rakitic Croacia Russia penals Mundial Russia EFE

Cillessen i De Jong, titulars en el recital neerlandès

La selecció dirigida per l'exblaugrana Ronald Koeman segueix en estat de gràcia. Després de guanyar el seu grup de la UEFA Nations League en el que competia amb França i Alemanya, les dues últimes campiones del món, el combinat orange afronta els partits classificatoris amb la condició de favorit que havia perdut amb les seves darreres decepcions, perdent-se fins i tot la fase final del Mundial de Rússia el 2018 i de l'Eurocopa de França de 2016.

Ara, amb un equip rejovenit, la imatge dels de Koeman ha canviat totalment, i els resultats acompanyen. Aquest dijous, amb Cillessen sota pals i amb el flamant fitxatge blaugrana Frenkie De Jong jugant els 90 minuts al mig del camp, els Països Baixos han esclafat la selecció de Bielorrússia per un contundent 4 a 0, amb la figura del jugador del Lió Memphis Depay per sobre de qualsevol altre, autor de dos gols i dues assistències.

Jasper Cillessen Holanda Alemanya   EFE

Vermaelen, absent en la victòria belga

El cas contrari als de Rakitic, Cillessen i De Jong és el del central Thomas Vermaelen, que va veure des de la banqueta la victòria de la seva selecció, la de Bèlgica, contra l'amfitrió de l'últim Mundial, la selecció russa, per un resultat de 3 a 1. Els russos, encarregats d'eliminar la selecció espanyola de la darrera Copa del Món als vuitens de final no van poder contra el potencial ofensiu dels belgues, liderats al camp pel jugador del Chelsea, i desig del Madrid, Eden Hazard i des de la banqueta pel tècnic balaguerí Robert Martínez, que van aconseguir refer-se de la dura derrota per 5 a 2 a Suïssa, que els va eliminar de la Nations League de la UEFA.

Vermaelen Belgica Suissa   EFE

Aleñá, recurs per tancar el triomf de la Sub-21

En el primer dels dos amistosos que jugarà la selecció Sub-21 espanyola en aquesta aturada, Aleñá va jugar els últims 23 minuts del partit contra Rumanía, en el triomf espanyol per 1 a 0, entrant just després de l'únic gol del partit, anotat pel jugador de la Reial Societat, Mikel Merino. Aleñá va entrar al camp amb Dani Olmo, també català. Pedro Porro, jugador del Girona, va jugar els 90 minuts.