El Barça s'enfronta avui al PSG aquest dimarts 16 d'abril a partir de les 21.00 hores en la tornada dels quarts de final de la UEFA Champions League. Els de Xavi buscaran certificar el pas a la següent ronda a l'Estadi Olímpic Lluís Companys després de guanyar a París a l'anada de l'eliminatòria al Parc dels Prínceps. Els blaugrana van obrir el marcador, i tot i que els parisencs van remuntar en només 5 minuts a l'inici de la segona part, el club català va aconseguir tornar a capgirar el partit i marxar a Barcelona amb un avantatge d'un gol (2-3). Raphinha amb un doblet va ser l'estrella de l'enfrontament.

🔴 Barça - PSG, DIRECTE | Segueix el minut a minut del partit de la Champions League

El conjunt blaugrana arriba a l'enfrontament després de guanyar al Cadis el passat dissabte en un partit poc atractiu, on una acrobàcia de João Félix va salvar els culers, que arribaven a l'Estadi del Nuevo Mirandilla amb fins a 8 rotacions a l'onze inicial. L'equip català suma 13 partits consecutius sense perdre a la Lliga, amb 10 victòries i 3 empats.

Pel que fa al Paris Saint-Germain, el conjunt liderat per Luis Enrique és l'únic dels 8 equips dels quarts de final de la Champions que no ha jugat aquest cap de setmana. Els parisencs van aconseguir que la Lliga de Futbol Professional (LFP) ajornés el partit de lliga davant el Lorient, que com a conseqüència es disputarà el pròxim 24 d'abril. D'aquesta manera, els francesos han gaudit d'un descans de 6 dies abans d'enfrontar-se al Barça aquesta nit.

Baixes i lesionats del Barça - PSG

Pel que fa a les lesions, el FC Barcelona arriba al segon partit dels quarts de final de la Lliga de Campions amb les baixes d'Alejandro Balde i Pablo Gavi. Els de Xavi, però, no podran comptar ni amb Sergi Roberto ni amb Christensen, els quals, tot i no estar lesionats, hauran de complir sanció per acumulació de targetes.

Pel que fa al conjunt francès, els parisencs arriben a Barcelona amb tots els jugadors disponibles després de recuperar al lateral marroquí Achraf Hakimi, qui va perdre's el primer partit de l'eliminatòria per acumulació de targetes.

Les estadístiques afavoreixen el Barça

El París Saint-Germain mai ha superat una eliminatòria europea després de perdre el partit d'anada a casa. Els francesos ho han intentat 6 vegades, però han fracassat en cada una d'elles.

El Barça, d'altra banda, ha superat 40 de 42 eliminatòries europees després de guanyar el partit d'anada fora de casa. Els blaugrana només han fallat en dues ocasions en tota la història: l'any 1980 davant el Colònia en una incomprensible derrota al Camp Nou per 0 a 4 (1 a 4 al global) i l'any 1984 davant el Metz, on els culers van perdre per un contundent 1 a 4 (5a 6 al global).

Montjuïc, un fortí a la Champions

El FC Barcelona ha disputat 4 partits de UEFA Champions League a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i no n'ha perdut cap. Els de Xavi sumen 12 gols a favor i 3 en contra. Les entrades s'han exhaurit i el club espera que l'estadi sigui una olla a pressió. Aquests són els resultats dels partits del Barça a Montjuïc a la Lliga de Campions:

• Barcelona 5-0 Anvers (Jornada 1 de la fase de grups)
  • Barcelona 2-1 Xakhtar Donetsk (Jornada 3 de la fase de grups)
  • Barcelona 2-1 Porto (Jornada 5 de la fase de grups)
  • Barcelona 3-1 Nàpols (Tornada dels 1/8)

La línia defensiva del Barça, en el millor moment de la temporada

El Barça arriba al partit més important de la temporada sumant 6 partits consecutius (538 minuts) sense rebre gol a la lliga. A la Champions, els de Xavi han encaixat 4 gols en els últims 3 partits, però n'han marcat 7.

El 2021, els blaugrana s'enfrontaven al PSG en els vuitens de final de la Champions amb una línia defensiva formada per Sergiño Dest (PSV), Gerard Piqué (retirat), Clément Lenglet (Aston Villa) i Jordi Alba (Inter de Miami). 4 anys després, ho tornen a fer amb Jules Koundé, Pau Cubarsí, Ronald Araújo i João Cancelo, evidenciant una millora notable a la defensa del club.

Possibles alineacions del Barça - PSG

FC Barcelona: Marc-André ter Stegen, Jules Koundé, Ronald Araújo, Pau Cubarsí, Cancelo, Frenkie de Jong, Gündogan, Pedri, Lamine Yamal, Raphinha i Robert Lewandowski.

PSG: Donnaruma, Achraf Hakimi, Lucas Hernández, Marquinhos, Nuno Mendes, Vitinha, Zaire-Emery, Fabián, BarcolaOusmane Dembélé i Kylian Mbappé.

Horari i on veure el partit entre el Barça i el PSG

El Barça visita el PSG el dimarts 16 d'abril del 2024 a partir de les 21:00 hores a l'Estadi Lluís Companys en un partit corresponent a la tornada dels quarts de final de la UEFA Champions League. El podràs seguir en línia a ElNacional.cat, amb tota la prèvia des d'una hora i mitja abans, i amb totes les reaccions. Si el vols veure en directe per televisió, ho hauràs de fer a través de Movistar Plus.