El Barça de futbol sala ha sumat el primer punt de la final de la Lliga en superar un combatiu Palma (4-2) al Palau Blaugrana, en un partit força dur i lluitat que han decidit les individualitats de Dyego, Adolfo i Ferrao pels blaugrana.

El Barça, contra la seva bèstia negra

Per molt que sempre que juga un partit, el Barça és favorit a guanyar-lo, el duel contra els mallorquins, òbviament, no podia ser fàcil de cap manera. Perquè, tot i que el Barça estigui signant una temporada gairebé perfecta, amb la Champions, la Copa i la Supercopa d'Espanya a les vitrines, els de Jesús Velasco no havien pogut guanyar el Palma en el temps reglamentari en cap dels tres enfrontaments previs.

Dyego Zuffo Ortiz Barca futbol sala @FCBfutbolsala
Dyego ha estat un dels grans protagonistes del partit / @FCBfutbolsala

Perquè, si bé és cert que la Supercopa la van guanyar contra els d'Antonio Vadillo, ho van fer des del punt de penal, però en els dos partits de lliga van acabar amb derrota blaugrana: 6-2 a les illes, i 1-3 al Palau Blaugrana.

Amb aquests precedents, i tractant-se del primer d'un màxim de tres partits de la final de la lliga, els culers no podien tenir ni un ínfim excés de confiança. I després d'uns primers compassos de respecte, Dyego ha demostrat que volia ser l'home del partit.

A Dyego no li pesa el rol de líder

Poc després de la primera ocasió de Pito, Dyego ha inaugurat el marcador. Una jugada per banda dreta, un xut ras i potent i un Fabio que no ha tancat massa bé les cames han estat suficient per fer pujar l'1-0.

Però si alguna cosa han fet els balears durant aquests play-off pel títol ha estat lluitar contra les adversitats. Van haver de remuntar als quarts de final contra Ribera Navarra quan semblava impossible, i a semifinals contra Jaén, i un gol en contra no els ha suposat cap llosa excessivament pesada.

De fet, després del gol, han començat a arribar les seves ocasions. Primer Diego Nunes gairebé replica el gol blaugrana, després Marlon ha perdonat un u contra u, i Cainan ha enviat fora un cop de cap sense oposició, però qui no ha perdonat ha estat Higor

Alternances en el marcador

El de Sao Paulo ha culminat una bona jugada individual picant la pilota per sobre de Dídac i tornant a posar la igualada. Un empat que ha tornat a desfer Dyego, que seguia presentant credencials a ser l'heroi culer. Els visitants han perdonat un doble penal i un parell d'ocasions abans del descans, però el 2-1 ha durat ben poc a la segona part.

Un regal del porter blaugrana no l'ha desaprofitat Nunes per tornar a empatar, des del mig del camp i sense porter, quan només s'havien jugat 28 segons de la represa. I si el Barça és el millor equip d'Europa és, en bona mesura, perquè quan les coses es posen complicades, hi ha molts jugadors que assumeixen responsabilitats.

I si a la primera meitat ha estat Dyego, a la segona li ha tocat el torn a Adolfo. El de Santa Coloma de Gramenet ha creuat un xut lluny de l'abast de Fabio per marcar el 3-2 i retornar la pressió al Palma.

Ferrao sentencia amb un golàs

El duel s'anava escalfant, i els minuts seguien passant, i els balears seguien només a un gol. Però parlant d'herois i d'estrelles, Ferrao s'ha sentit interpel·lat i, a sis minuts pel final, ha enviat un míssil a l'escaire per posar una dosi de tranquil·litat extra amb el 4-2.

El Palma ho ha intentat fins al final amb el porter jugador, però el marcador no s'ha mogut i els 3452 barcelonistes que s'han donat cita al Palau Blaugrana han celebrat el triomf dels seus.

Amb aquesta victòria, el Barça necessita guanyar un partit més per vèncer el campionat domèstic. La primera oportunitat, aquest mateix dissabte, a Mallorca, a partir de les 20:45h. En cas de derrota, els de Jesús Velasco es jugarien el tercer i definitiu partit al Palau Blaugrana el proper dimarts, a la mateixa hora.

Imatge principal: Dyego celebra uno de sus goles / FCBfutbolsala