El FC Barcelona de futbol sala ha guanyat la Champions League després de vèncer l'Sporting de Portugal. Després d'una molt bona primera part tant en l'àmbit ofensiu com defensiu, els culers han segellat la victòria a la segona meitat. El Barça aconsegueix així aixecar la quarta Champions de la història de la secció, guanyant al vigent campió i botxí de la passada edició.

Camins diferents per arribar a la final

Els culers havien arribat a la final després d'assolir una remuntada èpica a les semifinals, en el partit contra el Benfica. Al descans, els blaugranes perdien 3 a 0. A la represa, però, van aconseguir capgirar el marcador fins al 4 a 4 final. A la pròrroga, quan quedaven poc més de 10 segons perquè l'eliminatòria es decidís a penals, Adolfo va fer el gol que els donava el bitllet pel duel d'avui.

ferrao barca futsal uefa futsal champions league @fcbfutbolsala
Ferrao, el millor jugador de futbol sala del món, durant el duel contra l'Sporting / @fcbfutbolsala

L'Sporting de Portugal, per la seva banda, ha tingut un camí més plàcid fins a la gran final. Els verds-i-blancs es van imposar per 6 a 2 a l'Asnieres Villeneuve francès a les semifinals. No obstant això, els portuguesos han tingut una baixa molt sensible pel duel d'avui: Varela va veure la targeta vermella directa contra l'Asnieres i s'ha perdut la final. L'Sporting va vèncer l'any passat el Barça a la final i havia guanyat dues de les últimes tres edicions de la UEFA Futsal Champions League.

Partit rodó del Barça

La primera part ha començat amb els dos equips molt intensos, conscients del que s'hi jugaven. Els portuguesos s'han defensat amb molta contundència, mentre el Barça ha dominat més la possessió de la pilota i ha gaudit de les millors ocasions. Quan faltaven 4:41, el capità blaugrana Sergio Lozano ha inaugurat el marcador amb una definició perfecta davant Guitta. Just abans del descans, Pito ha fet el segon després d'un error defensiu de l'Sporting.

sergio lozano fcbarcelona barca futsal uefa champions league @fcbarcelonafutsal
Sergio Lozano, capità del Barça, provant un xut a la final de la Champions / @fcbfutbolsala

A la represa, Ferrao ha anotat el tercer només començar. El gol ha enganxat desprevinguts als portuguesos, que ja no han pogut trobar resposta per remuntar. El Barça s'ha defensat de manera molt ordenada i eficaç per assegurar la victòria. Quan faltaven 7:30, l'Sporting ha començat a fer ús del porter jugador, que no ha estat suficient per batre la muralla blaugrana. El porter Dídac, després de robar una pilota, ha posat el definitiu 4 a 0 a l'electrònic.

Dia històric per la secció de futbol sala del FC Barcelona. Els jugadors han esclatat d'alegria amb el final del partit i han celebrat el títol amb l'afició blaugrana desplaçada a Riga. Deu anys després de la primera Champions de la història de l'entitat barcelonina, la plantilla dirigida per Jesús Velasco ha aconseguit el quart trofeu europeu del palmarès culer, davant el vigent campió.

Imatge principal: Els jugadors del Barça, celebrant un dels gols anotats davant l'Sporting de Portugal / @fcbfutbolsala