El Barça femení tornarà a jugar les semifinals de la Women's Champions League després de també superar l'SK Brann Kvinner a l'Estadi Johan Cruyff (3-1). Aitana Bonmatí, Fridolina Rolfö i Patri Guijarro han estat les golejadores culers en una tarda un pèl incòmoda i amb cert patiment. Al final, però, el Barça jugarà la penúltima fase de la Champions femenina contra el totpoderós Chelsea, que ha eliminat l'Ajax als quarts de final.

Aitana Bonmatí dona avantatge al Barça

El favoritisme del Barça era clar i s'ha demostrat com el conjunt culer no volia sorpreses. Alineació molt titular la de Jonatan Giráldez, però amb algun canvi destacat, amb l'entrada de la il·lusionant d'Alexia Putellas com a titular, que ha deixat Patri Guijarro a la banqueta, o la presència d'Esmee Brugts com a referent, cosa que ha deixat la fins ara intocable Salma Paralluelo com a revulsiu.

Alexia Putellas Barça femenino Brann / Foto: EFE
Alexia Putellas jugant contra el Brann / Foto: EFE

I el Barça ha començat atacant i deixant el Brann tancat a la seva àrea. Fins a cinc córners en els 5 primers minuts del partit. Atac total blaugrana, tot i que la primera ocasió de perill ha estat un contracop del Brann al minut 7. Però és que Caroline Graham Hansen ha fet un recital per la banda dreta de l'atac, contrarestant la constant esbroncada de l'afició noruega que ha visitat el Johan.

Moltes centrades blaugrana, però sense trobar rematada. Ocasions clares de Graham, com també d'Aitana Bonmatí abans del minut 20. I per fi ha arribat el primer gol del partit, obra de la mateixa Aitana al minut 23 (1-0) després d'una passada d'Alexia amb el pit que ha acabat amb Brugts fent l'assistència. I el Barça, que havia estat molt superior, ha rebaixat el ritme i ha mantingut el marcador a favor fins al descans, amb un penal reclamat per Mariona Caldentey, però sense intervenció del VAR.

Aitana Bonmatí celebración gol Barça femenino Brann / Foto: EFE
Aitana Bonmatí celebrant el seu gol contra el Brann / Foto: EFE

El Barça acaba patint

El Barça ha continuat creant perill i sent dominador al segon temps. Ocasions culers fins que Fridolina Rolfö ha fet el segon gol blaugrana al minut 56 (2-0), empenyent la pilota sobre la línia de meta després d'una increïble jugada de Graham. El Barça, amb l'eliminatòria resolta, aquesta vegada no ha abaixat el ritme i ha fet gaudir les 5.510 espectadores presents al Johan.

Graham Hansen, Alexia Putellas, Brugts o Mariona podrien haver completat la golejada. Però aquesta vegada ha fallat l'efectivitat. El Barça ha estat molt superior i ha acabat perdonant davant de la porteria rival. I, precisament, en un contracop aïllat del Brann ha arribat la retallada al marcador amb un gol totalment inesperat de Tomine Svendheim al minut 70 (2-1). I just després han arribat els canvis del Barça, donant entrada Salma Paralluelo, Marta Torrejón i Patri Guijarro per Brugts, Alexia Putellas i Irene Paredes.

Barça femenino Brann celebración gol / Foto: EFE
El Brann celebrant el seu gol / Foto: EFE

També ha arribat una genialitat de Guijarro abans del pal de Rolfö que hagués suposat la sentència definitiva. Però el Barça no ha pogut estar tranquil perquè les noruegues no han abaixat els braços en cap moment i han buscat insistentment el miracle. També ha acabat entrant al camp Bruna Vilamala i Martina Fernández per Mariona i Ingrid Engen abans del final. Quan també ha arribat la sentència de la tranquil·litat culer, amb un gol senzill de Patri Guijarro després d'una nova jugada espectacular de Graham. El Barça ha confirmat el passi a les semifinals, merescut, però amb una mica més de patiment de l'esperat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!