El Barça ha sabut remuntar després d'un partit marcat per les errades i una expulsió al València (4-2). Robert Lewandowski, amb un hat-trick, i Fermín López han estat els golejadors d'aquesta victòria per no dimitir a la lluita de la LaLiga EA Sports, encara que guanyar el títol ja és gairebé impossible, però que garanteix una altra temporada de Champions League.

Tres gols, una expulsió i moltes errades a Montjuïc

Sense gaires al·licients, amb la pluja que ha estat la protagonista de tot el dia a Barcelona i amb l'entrada més baixa de la temporada a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, amb 30.167 espectadors. I si les poques ganes s'han vist a la grada, sobre la gespa tres quarts del mateix. Amb un inici d'un Barça ofensiu i titularíssim, però sense generar cap temor a un València defensiu i buscant els contracops.

Les imprecisions s'han fet molt presents sobre una gespa rapidíssima, potser més del que els jugadors haguessin desitjat. Fermín López, l'única gran sorpresa a l'onze de Xavi Hernández, era qui més ganes posava i també qui generava el perill culer. Molta atenció dels uns i també dels altres, amb un Barça superior davant d'un València inexpert, el més jove d'un equip a la Lliga des de la temporada 2005.

Fermín López EFE
Fermín López jugant contra el València / Foto: EFE

I després d'un dels atacs del Barça i d'una centrada de Raphinha des de la banda esquerra, Fermín ha fet el primer gol amb una rematada plàstica de cap al minut 22 (1-0). Una alegria culer, però, que ha durat ben poc perquè Hugo Duro s'ha aprofitat d'una frivolitat mal executada del porter culer Marc-André Ter Stegen abans de la mitja hora (1-1) i Pepelu ha marcat de penal al minut 38 (1-2) després d'una falta lamentable i a destemps de Ronald Araujo sobre Peter Federico.

Però si tothom pensava que el descans era el millor, l'espectacle no s'havia acabat. Un Barça passiu i sense profunditat ha fet un pas endavant, ha trobat les ocasions de Joao Cancelo i Raphinha, però és que també ha trobat l'expulsió del porter rival, Giorgi Mamardashvili, després de treure la pilota a Lamine Yamal amb la mà quan era fora de l'àrea. I encara que la pluja havia donat una treva al partit, les condicions rapidíssimes de la gespa han estat determinants.

De Burgos Bengoetxea tarjeta roja EFE
L'àrbitre Ricardo de Burgos Bengoetxea mostrant la targeta vermella / Foto: EFE

La remuntada de la insistència del Barça

I el Barça, veient que havia de remuntar amb un futbolista més, ha canviat al segon temps amb l'entrada de Sergi Roberto i Iñigo Martínez per un apagat Andreas Christensen i un desconegut Pau Cubarsí. I després d'un possible penal no xiulat del defensa basc ha arribat l'empat del Barça després d'un córner, obra de Lewandowski al minut 49 (2-2). I el davanter polonès, a més de Jules Kounde, han estat els que han generat més perill en els minuts següents. També Joao Félix, que ha entrat per un inofensiu Raphinha, com Pedri González, que ha entrat en el lloc del golejador Fermín.

I encara que el Barça semblava que en certs moments havia dimitit de lluitar a la Lliga, ha recuperat la seva millor versió i ha atacat fins a trobar el premi. Novament després d'un córner al minut 82, amb una primera rematada perillosa d'Araujo, ha acabat amb el gol de Lewandowski per confirmar la remuntada (3-2). I en una de les últimes jugades del partit el mateix Lewandowski ha completat el seu hat-trick de falta (4-2). I ara la lluita del Barça a la Lliga continua, si no és pel campionat serà per la segona posició amb el Girona, que visita aquest proper dissabte a Montilivi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!