El Barça continua passant un mal moment i aquest dilluns ha caigut al Camp Nou contra el Cadis (0-1), una derrota que aniquila les poques opcions dels blaugrana per lluitar per la Lliga i que els obliga a continuar remant per certificar la classificació per a la pròxima Champions League. I és que les males sensacions de Frankfurt (1-1) i del partit contra el Llevant (2-3), que semblaven que havien viscut el seu punt culminant a la tornada contra l'Eintracht (2-3), s'han mantingut aquest dilluns amb la derrota davant d'un Cadis que ressorgeix amb la mirada posada en la salvació.

Xavi Hernández ha decidit donar descansos i ha fet diverses rotacions. Dest ha tornat al lateral dret, després de recuperar-se de la lesió que l'havia deixat fora dels últims partits, mentre que a l'eix defensiu han jugat Eric Garcia i Lenglet, ja que Piqué era baixa per lesió i Araujo per sanció. Al centre del camp, Busquets i De Jong han continuat sent inamovibles, mentre que Gavi ha ocupat el lloc del lesionat Pedri. I a dalt, Dembélé i Ferran Torres han ocupat els extrems, amb Memphis Depay com a gran novetat a la punta de l'atac.

sergiño dest salvi sanchez fcbarcelkona cadiz lliga camp nou EFE

Sergiño Dest ha estat una de les novetats de Xavi en el partit contra el Cadis / EFE

Un Barça dominador, però espès en atac

Des d'un primer moment ja s'ha intuït que el Barça hauria de picar pedra per treure un resultat positiu. El Cadis, molt concentrat, ha ajuntat les línies i s'ha fet enrere, dificultant molt els atacs del Barça. L'equip de Xavi, a més, no ha estat massa precís, el que ha dificultat molt que els atacs, constants, acabessin en perill real. Aquesta situació hauria estat diferent si en el minut 3 Ledesma, el porter del Cadis, no s'hagués lluït amb una doble intervenció davant de Dembélé i Ferran Torres.

A partir d'aquesta primera ocasió, el guió no ha variat. El Barça ha estat molt bé en la recuperació després de pèrdua, però espès amb la pilota als peus. Només Dembélé, amb les seves ja tradicionals arrencades per la banda dreta han aconseguit posar en un compromís a la defensa del Cadis. I els gaditans encara han pogut posar-se el duel més de cara si haguessin aprofitat l'únic error defensiu del Barça, un contraatac de llibre que ha acabat amb Sobrino deixant Lucas Pérez sol davant de Ter Stegen. El davanter, però, ha disparat fora. Ja en el tram final, Dembélé ha tingut la millor ocasió del Barça, però el seu xut l'ha atrapat en dos temps Ledesma (39).

ousmane dembele pacha arç barca cadiz europa press

Dembélé ha estat el blaugrana més incisiu contra el Cadis / Europa Press

El Cadis i l'àrbitre desesperen el Barça

En l'inici del segon temps, el Barça ha sortit amb força, però el que ha marcat ha estat el Cadis. Centrada des de la banda esquerra que remata Sobrino a boca de canó. Ter Stegen evita el gol, però en el rebuig Lucas Pérez no perdona (47). El 0-1 ha posat nerviós el Barça, que amb molt poc s'ha vist per darrere al marcador. Tampoc no ha ajudat la pèssima actuació arbitral de Jaime Latre, que seguint amb la dinàmica de les últimes jornades ha completat una actuació horrible.

A poc a poc, i malgrat els intents del Cadis per perdre el temps, el Barça s'ha anat entonant i ha començat a generar perill real, amb un Dembélé molt actiu. Ha estat llavors quan els blaugrana s'han començat a xocar amb un Ledesma brillant, capaç d'aturar tot el que li arribava entre pals. L'ocasió més clara, un potent xut de Dembélé que el porter desvia amb una mà prodigiosa (69). El Cadis ha respost i ha estat a punt de marcar el 0-2, però Álex Fernández, sol, ha disparat fora (75). Ha estat llavors quan Xavi ha decidit jugar-se-la, ha tret a Lenglet i Frenkie de Jong i ha donat entrada a Adama i Luuk de Jong. Al minut, el davanter neerlandès ha estat a punt de marcar, però Ledesma ho ha evitat (77). En els últims minuts el Barça ho ha continuat intentant, sense encert. Segueix el seu via crucis.

Imatge principal: els jugadors del Barça, protestant a Jaime Latre / Europa Press