El que a simple vista semblava una operació fàcil, pràcticament protocol·lària, s'està convertint en un serial surrealista, ja que en aquests moments Xavi Hernández continua sense ser oficialment entrenador del Barça.

I és que una hora i mitja després que l'Al-Sadd anunciés oficialment que havia acordat amb el FC Barcelona la sortida de Xavi Hernández, fonts del club blaugrana han afirmat ara que l'esmentat acord no existeix. I no només això, ja que les mateixes fonts expressen el seu malestar amb l'Al-Sadd. En el club blaugrana no entén els motius que han portat a l'Al-Sadd a anunciar una operació que no està tancada i en uns termes que el Barça no accepta.

TUIT Xavi Al Sadd

El Barça no pagarà la clàusula

El principal punt de fricció entre el Barça i l'Al-Sadd és la quantitat que el club blaugrana li ha de pagar al club qatarià. En el comunicat, l'Al-Sadd afirma que el Barça farà efectiva la clàusula de rescissió del contracte que Xavi Hernández té firmat amb ells, una xifra que ascendeix fins als 5 milions d'euros.

El Barça, per la seva part, assegura que no pensa pagar l'esmentada quantitat, per la qual cosa és impossible que l'acord avançat per l'Al-Sadd pugui ser possible en aquests termes. En el comunicat, a més, el club qatarià afirma que el Barça i l'Al-Sadd treballaran junts en un futur, que cooperaran, una situació que el club blaugrana tampoc no considera que s'adeqüi amb la realitat. "Al-Sadd ha acordat el traspàs de Xavi al Barça després del pagament de la clàusula d'alliberament estipulada al contracte. Hem acordat la cooperació amb Barcelona en el futur. Xavi és una part important de la història d'Al-Sadd i li desitgem èxit", havia anunciat l'Al-Sadd.

Xavi Hernandez EFE

Xavi Hernández, en un partit de l'Al-Sadd / EFE

L'Al-Sadd complica les negociacions

Al Barça entenen que el comunicat de l'Al-Sadd es deu a un mètode de pressió més d'un club que des d'un primer moment ha intentat posar impediments a l'hora de tancar l'operació, malgrat saber de primera mà que Xavi Hernández vol tornar a casa i assumir la banqueta del FC Barcelona.

Un dels punts de fricció va ser l'exigència per part del xeic propietari de l'Al-Sadd que Joan Laporta acudís a les negociacions en persona. Per aquest mateix motiu, el xeic es va negar a participar en el sopar que aquest dijous ambdues parts van celebrar per tractar l'operació, un gest que ja va avançar la situació surrealista que s'està vivint en aquests moments. El serial sembla que només ha fet que començar. S'acosten unes hores decisives en què està en joc en futur de la banqueta del Barça.

 

Imatge principal: Xavi Hernández encara és l'entrenador de l'Al-Sadd / EFE