El Barça torna a estar a unes semifinals de la Champions després de quatre anys. L’equip i l’afició blaugrana ha hagut d’aguantar les tres Orelludes consecutives del Reial Madrid mentre els catalans no eren capaços de passar dels quarts de final de la màxima competició europea. Ara, per fi, Valverde s’ha tret un pes de sobre eliminant el Manchester United.

Amb la memòria de Roma

La derrota més dolorosa d’aquestes tres últimes edicions de la Champions va ser la del 2018 contra la Roma. Els blaugrana partien d’un 4-1 favorable en l’anada dels quarts de final i semblava que els deures ja estaven fets, però els italians van sorprendre tothom amb la remuntada de l’eliminatòria per 3-0.

Roma gol Barça   EFE

EFE

L’any 2017, en l’última temporada de Luis Enrique, el Barça venia d’aconseguir l’èpica contra el PSG amb un 6-1 al Camp Nou. Els blaugrana van passar de fer el ridícul a presentar-se com els favorits per aixecar el títol després d’aquesta eliminatòria, però el rival a quarts era la Juventus, un dels millors equips europeus del moment.

Juventus i Atlètic, els altres enemics

Els italians no van especular i van aconseguir un 3-0 en l’anada en una altra nit europea fatídica en la qual va brillar Dybala. El Barça s’enfonsava i l’únic que no perdia era l’esperança de tornar a aconseguir un miracle. Aquesta vegada, però, la verge no va aparèixer i els catalans van tornar a quedar eliminats després del 0-0 de la tornada.

Juventus celebracio Barça Camp Nou EFE

Finalment, en el 2016, el Barça era l’actual campió d’Europa i es va enfrontar en els quarts de final contra l’Atlètic de Madrid. Els blaugrana van firmar un bon resultat al Camp Nou amb un doblet de Suárez (2-1), però la tornada va ser ben diferent. La MSN formada per Messi, Suárez i Neymar va desaparèixer i un doblet de Griezmann va certificar la remuntada i l’accés a les semifinals.