El Barça aconsegueix una victòria contra el Mallorca amb el mínim esforç per consolidar la segona posició de la Lliga Santander (2-1). Memphis Depay i Sergio Busquets han estat els golejadors culers en el dia del retorn d'Ansu Fati.

El Barça torna a marcar...

Sembla que els rivals li han perdut la por i el respecte al Barça al Camp Nou. Després de tres derrotes consecutives a casa, el Mallorca ha entrat al partit amb el mateix pla que els últims rivals. I la pèrdua de temps ha estat un factor que s'ha deixat veure des dels primers minuts.

L'equip blaugrana més veterà de la temporada ha trepitjat la gespa, i aquesta experiència dels futbolistes culers ha pal·liat els dubtes. I Aubameyang, molt intens i molt participatiu, ha tingut a prop el primer gol al minut 5 després d'una centrada de Gavi. El ritme s'ha fet present a l'estadi culer. Molt bé en atac, amb les novetats de Memphis Depay en l'onze titular, i amb Ferran Torres, per fi, jugant a la seva banda dreta natural.

aubameyang barca mallorca camp nou laliga EFE
Pierre-Emerick Aubameyang jugant amb el Barça / EFE

Però tot i que el Barça ha tingut la pilota i les ocasions, el Mallorca ha sabut gestionar les imprecisions blaugrana per posar a prova la defensa culer. Jordi Alba i Dani Alves, molt atents des dels laterals, mentre que Ronald Araujo i Gerard Piqué s'han mostrat infranquejables des de l'eix.

I després d'un gol de cap ben anul·lat a Araujo, per fora de joc clar, ha arribat la millor notícia: el Barça ha tornat a marcar un gol al Camp Nou. I ha estat Memphis que, després d'una gran assistència a l'espai de Jordi Alba, ha controlat a la perfecció i ha definit encara millor davant del porter Sergio Rico. Però l'alegria ha durat poc perquè Piqué, que tenia molèsties des dels primers minuts, ha demanat el canvi i ha entrat Eric Garcia en el seu lloc.

memphis celebracion gol camp nou mallorca fc barcelona EFE
Memphis Depay celebrant el seu gol contra el Mallorca / EFE

I és que els espectadors culers del Camp Nou no veien un gol del Barça des de la fatídica nit de l'Eintracht de Frankfurt. I la grada s'ha animat. Llums dels mòbils, càntics... perquè el ritme sobre la gespa ha baixat. Abans del descans, algun intent insuficient més del Barça i poc més.

... i a guanyar

Però el ritme del Barça ha tornat a l'inici de la segona meitat. Dues ocasions molt clares, amb Gavi i Ferran Torres com a protagonistes, abans del segon gol culer. Sergio Busquets ha retallat a la frontal de l'àrea del Mallorca després d'una pilota refusada per la defensa visitant, i ha xutat amb el peu esquerre al fons de la porteria. Minut 54 i tranquil·litat culer. Podia començar l'espectacle.

Esperó i dos xuts fallits d'Aubameyang, diagonal perillosíssima de Ferran, més intervencions de mèrit de Memphis... i domini absolut del Barça. I aquesta vegada, molt bon partit de Frenkie de Jong, que ha estat omnipresent per tot el camp. I amb el partit controlat, Ansu ha sortit a escalfar, amb ovació inclosa. Nou gol anul·lat, ara per fora de joc d'Aubameyang. I han arribat més canvis: Ansu Fati i Dembélé per Aubameyang i Ferran Torres.

ansu fati barca mallorca camp nou EFE
Ansu Fati jugant contra el Mallorca / EFE

Però aleshores el Mallorca ha fet un pas endavant, pressionant a dalt, i Antonio Raíllo ha marcat el gol de l'esperança. El Barça, novament molt dèbil defensivament. Però tot i el clàssic patiment final, el Barça torna a guanyar al Camp Nou després de tres derrotes consecutives. I d'aquesta manera els blaugrana aprofiten les punxades dels seus rivals directes i es consoliden a la segona posició de la Lliga.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra el Mallorca / EFE