El Camp Nou recupera el somriure. Després de molt de temps, aquest dissabte el públic del feu blaugrana ha pogut gaudir d'una gran actuació coral del Barça, que ha superat el Mallorca amb 5 dianes espectaculars, 3 de les quals signades pel millor futbolista del planeta, Leo Messi. Abans del partit, l'argentí ha mostrat la seva sisena Pilota d'Or a l'Estadi i durant el del mateix ha fet palès perquè l'ha guanyada.

Amb la victòria, el Barça suma tres punts que li permeten seguir líder quan només queden 9 dies per rebre el Reial Madrid, el seu gran perseguidor.

Huracà Messi

El 4-1 s'ha quedat curt. A la primera part, el Barça ha ofert un recital de joc ofensiu dels que exciten l'afició i permeten que fins i tot els més crítics es reconciliïn amb l'equip. Leo Messi, desbocat després de ser nomenat millor jugador del món per sisè cop, ha estat un huracà que ha esborrat el Mallorca del mapa en només 45 minuts. Els seus socis han estat Antoine Griezmann, brillant sense matisos per primer cop, Sergi Roberto, un punyal per la dreta, i Luis Suárez, contundent en els moments més oportuns.

Valverde deia a la prèvia que el Mallorca és un equip que vindria al Camp Nou a plantar cara, i el cert és que els balears ho han fet. El problema, però, és que la seva bravura ha durat poc més de cinc minuts. Aquest és el temps que Marc André Ter Stegen ha necessitat per inventar-se una assistència des de la seva pròpia àrea per a Griezmann. Sí, ho han llegit bé, l'assistència de gol ha estat del porter. Amb un canvi de joc precís, l'alemany ha habilitat el '17' blaugrana i aquest ha definit amb una subtil vaselina per superar Manolo Reina.

La diana de Griezmann ha estat el preludi del vendaval provocat per Messi. 10 minuts després, en el 17, l'argentí ha demostrat perquè és el millor signant un dels gols de la jornada. Després de perfilar-se a la frontal de l'àrea, i transmetent una superioritat total, ha situat la pilota a l'escaire dret del porter del Mallorca amb un cacau imparable. El '10' jugava al jardí de casa.

Ter Stegen Barca Mallorca EFE

L'única destrempada de la festa ha tingut lloc en el minut 35, quan el croat Ante Budimir ha signat el 2-1 amb una rematada afortunada des de dins de l'àrea. El punta del conjunt mallorquí ha rebut una excel·lent passada entre línies de Salva Sevilla i, amb la col·laboració de Clément Lenglet, ha superat Ter Stegen.

La diana dels visitants, però, només han estat un miratge enmig del desert en el qual s'ha perdut el Mallorca. Immediatament després de retallar distàncies, Messi ha posat el Camp Nou en peu amb un nou gol insultant. El '10' ha rebut la pilota a la mitja lluna i, com si no li suposés cap esforç, l'ha col·locat ajustada al pal dret de Reina. Un clàssic de Messi.

El gol de la nit i probablement de l'any, però, l'ha signat Luis Suárez. Dos minuts després de la diana de Messi, l'uruguaià ha culminat amb una rematada d'esperó antològica una combinació vertiginosa, com les del Barça de Pep Guardiola, de Frenkie de Jong i Sergi Roberto a la frontal.

L'holandès i el de Reus han demostrat, un dia més, que duen l'ADN Barça a les venes. L'altra cara de la moneda ha estat Takefusa Kubo. El japonès, cedit pel Reial Madrid al Mallorca, ha trepitjat el Camp Nou per primer cop després d'abandonar La Masia i el públic no l'ha perdonat. Fitxar per l'etern rival no es perdona. Cal dir, però, que ha demostrat ser un jugador diferent.

Hat-trick del millor

Amb un avantatge irrecuperable pel Mallorca -un equip que fa dos cursos era a 2aB- el Barça ha afrontat la segona part amb una marxa menys. Tot i així, però, els de Valverde han arribat de manera constant a la porteria balear.

Griezmann, De Jong i Messi han tingut oportunitats per signar la maneta, però qui ha tornat a veure porteria, per sorpresa de tothom, ha estat Budimir. El croat, autor de cinc gols aquest curs, ha aprofitat una inusual mala sortida de Ter Stegen per signar la segona diana del Mallorca amb una rematada de cap a centrada de Kubo.

Messi Barça Mallorca EFE

Amb el calendari en ment, Valverde ha començat a moure la banqueta en el minut 63, quan De Jong ha donat pas a Arturo Vidal. Aquest desembre el Barça es veurà les cares amb la Reial Societat, primer, i el Reial Madrid, després, de manera que el tècnic culer no ha volgut assumir cap risc amb la perla del centre del camp. Mentrestant, Ivan Rakitic -que ha encadenat la seva tercera titularitat- celebrava no ser el sacrificat.  L'alegria, però, li ha durat ben poc, i és que en el 71 ha estat substituït per Carles Aleñá. El de Mataró no jugava des de la primera jornada de Lliga davant de l'Athletic Club.

El canvi de peces a la sala de màquines blaugrana s'ha traduït en una circulació de pilota més lenta i, tot i que Suárez ha buscat el cinquè amb insistència, el Barça ha estat menys Barça. Contra tot pronòstic, Ter Stegen ha hagut d'entrar en escena per evitar el tercer gol del Mallorca amb una gran mà a xut del Cucho Hernández.

La resposta culer l'ha protagonitzat el de sempre, Leo Messi. La fam de l'argentí és inversament proporcional als gols, títols i trofeus que suma, fet que ha provat anotant l'enèsim hat-trick de la seva carrera. Com en les dues anteriors dianes, el '10' ho fa fet extremadament fàcil: paret amb el veí, Luis Suárez, i obús a la xarxa des de l'interior de l'àrea. Els registres de millor del món són espectaculars: 10 partits de Lliga, 12 gols.

La mateixa nit en què Rosalía actuava al Palau Sant Jordi, l'argentí ha decidit contraprogramar-la amb una actuació plena de llums, colors i gols. F*ucking Messi Man.