El Barça Lassa ja és a la final de la Lliga Endesa deprés d'imposar-se per 63 a 85 al Laboral Kutxa a Vitòria. Els de Xavi Pascual es tornaran a enfrontar amb el Reial Madrid per decidir el campió del Play-off final.

Els blaugrana van saltar al parquet del Fernando Buesa Arena amb ganes de solucionar l'eliminatòria després de deixar perdre el primer match-ball. El Barça va sortir molt endollat i el parcial inicial de 2-10 va ser tota una declaració d'intencions.

Els de Xavi Pascual van començar a veure la cistella gran per encadenar una sèrie de triples que els van catapultar al marcador fins a col·locar-los 16 punts per sobre al marcador (21-37).

Es va arribar al descans amb el 31-47 i els primers vint minuts van tornar a deixar la millor versió d'Ante Tomic. El croat va liderar el joc interior del Barça anotant vuit punts i capturant vuit rebots.

El Barça va seguir prement l'accelerador després de la represa i el Baskonia va intentar, de manera tímida, tornar al partit i retornar-li la vida a l'eliminatòria.

Però un altre triple, aquesta vegada de Brad Oleson i des del mig del camp, va enfonsar la moral dels vitorians.

El Barça dominava les dues cistelles fins a situar-se 26 punts per sobre. El partit el va tancar Pau Ribas, des de la línia de tres, un dels més encertats en aquest decisiu partit de semifinals.