Els mateixos equips. El mateix pavelló. Però dos partits completament diferents. El Reial Madrid ha donat un cop sobre la taula per igualar la Final i sembrar molts dubtes en un Barça que ja va suar de valent per endur-se el primer partit.

Els blancs han saltat al parquet del Palau amb una mentalitat completament diferent a la de dimecres. Dominadors, els de Pablo Laso han tancat molt millor el rebot defensiu i ofensiu per marcar diferències des dels primers minuts.

El parcial inicial de 2-11 ha condicionat molt el primer quart del Barça. Als de Pascual se'ls hi feia la cistella petita, tot el contrari que a Sergio Llull, que va encadenar tres triples consecutius.

Els blaugrana deixaven córrer al Madrid i no podien frenar la inspiració de l'atac blanc. Els primers 10 minuts s'han acabat amb el Barça 16 punts per sota, 12-28. El segon quart ha començat diferent, amb un triple de Vezenkov que ha fet aixecar l'afició que omplia el Palau.

Xavi Pascual ha sacsejat la banqueta per frenar la sagnia i ho ha aconseguit. El Barça ha sumat un parcial d'11-0 per situar el marcador en 27-37. Als blaugrana els ha castigat la poca punteria i s'han plantat al descans amb un 45% en tirs de dos i un irrisori 22% en triples.

Tímida reacció

Juan Carlos Navarro i Tomas Satoransky han provat de forçar la defensa blanca però el pivot del Madrid Gustavo Ayón, ha aplacat qualsevol intent de revolta. Era el far dels blancs en atac i li guanyava tots els rebots a Samardo Samuels.

Rudy i Thompkins castigaven des de la línia de tres una defensa blaugrana molt desajustada, que no encertava amb els marcatges. Llull s'ha trobat molt còmode portant la batuta del partit i ni Arroyo ni Ribas aconseguien frenar-lo.

Tot i això el Barça s'ha plantat al final del tercer quart a vuit punts del Madrid (58-66). Però ha estat un miratge. L'últim quart ha estat un monòleg de principi a fi dels de Laso

Deu minuts per oblidar

Les diferències s'han accentuat. Molt. El Madrid ha brillat i el Barça ha tirat la tovallola en busca d'una remuntada utòpica. Els blancs s'han aliat amb la punteria i els blaugrana han vist com se'ls hi fonien els llums en atac.

Amb un Carlos Arroyo desesperant, els de Pascual no han estat capaços de reaccionar. Felipe Reyes, Sergio Rodríguez, Rudy i el mateix Llull s'han inflat a punts en un quart que no ha tingut història. El resultat final (70-90) convida la reflexió i deixa clara quina és la situació actual de cada equip.