El Barça Lassa ha aconseguit una victòria de prestigi a la pista del Reial Madrid (80-84). Els catalans s'han imposat als madrilenys en un partit molt igualat en què, un cop més, Doncic ha destacat. Moerman i Seraphin, amb 19 i 15 punts respectivament, han decantat el duel a favor dels interessos visitants.

El nou projecte de Sito Alonso ha recuperat moltes coses que van faltar al Barça de Bartzokas, però no ha pogut posar remei a la irregularitat. Els blaugrana han arribat al WiZink Center amb set victòries i sis derrotes en els tretze partits oficials que han disputat aquesta temporada. El d'avui era un partit per fer un cop sobre la taula i legitimar les idees del nou entrenador més enllà d'aconseguir la victòria.

Competir com a obligació

El curs és molt llarg i la temporada regular serveix per tenir un camí més o menys complicat en el play-off, però també per preparar-se pels moments decisius. I el nou Barça ha demostrat que, després dels nombrosos canvis d'aquest estiu (i la gran quantitat de lesions que està patint el Madrid aquesta temporada) pot competir amb un dels millors equips d'Europa.

És difícil, però, guanyar un equip tan compensat com el blanc quan, a més, aquest compta amb la inspiració de Luka Doncic. L'eslovè, que minut rere minut fa oblidar que només té 18 anys, ha fet una exhibició des del primer minut i ha desequilibrat, amb 10 punts, un primer quart molt igualat (19-18). Ni la presència de 'General Managers' d'algunes franquícies de l'NBA que hi havia al pavelló l'ha posat nerviós. Jugador de present i (molt) futur.

Seraphin ensenya el camí

Lluita i encert. Kévin Séraphin ha descobert la fórmula de l'èxit als seus companys d'equip i ha permès que els seus marxessin al descans amb empat al marcador (45-45). Durant la primera meitat el pivot ho ha fet tot: anotar (13), agafar rebots (5) i defensar amb molta intensitat. Acompanyat de Pau Ribas i Moerman en tasques ofensives, i de Hanga en fase defensiva, el francès ha aconseguit frenar Doncic i arruïnar el debut d'Edy Tavares.

Evidentment, superar un equip que encara no ha estat derrotat aquesta temporada en competició nacional no és tasca senzilla. A la represa, la defensa blaugrana s'ha aprofitat d'un Randolph molt desencertat per focalitzar-se en Doncic. No obstant això, Causeur i Campazzo s'han apuntat a la festa i han neutralitzat la gran aportació ofensiva de Moerman (19).

Amb Doncic no n'hi ha prou

D'aquesta manera, el primer Clàssic de la temporada ha arribat a l'últim quart amb empat al marcador (61-61). Tot per decidir. Les alternances al marcador durant tot el partit han quedat enrere: els últims deu minuts han servit per desequilibrar la balança al WiZink Center.

Doncic ha seguit a la seva i ha acabat amb 20 punts i 10 rebots, però no ha pogut evitar la desfeta del seu equip. Amb una posada en escena molt sòlida (i, sobretot, intensa), els de Sito Alonso s'han acabat emportant l'últim quart i, en conseqüència, el Clàssic (80-84). La victòria a domicili dels catalans, més enllà del que suposa a nivell anímic, ha servit per fer creure a l'afició en un projecte que tot just acaba de néixer.