El Barça s'ha emportat la Copa de la Reina a Butarque davant un Llevant lluitador. Els gols de Patri Guijarro, Alexia Putellas (2) i Jennifer Hermoso han donat al Barça un títol que val per un triplet. Les jugadores de Lluís Cortés tanquen una temporada excel·lent amb un ple de títols.

Un Barça que no perdona

El Llevant ha sortit a la gespa amb les indicacions d'un joc defensiu que les granotes han portat rigorosament. El conjunt valencià ha sortit sense pressionar gaire amunt i assegurant cobrir-se les esquenes sent conscients que estaven davant d'un equip que no perdona. I així ha estat, al minut 5 de partit una bona centrada de córner de Lieke Martens, ha finalitzat amb una rematada de Patri Guijarro per obrir el marcador. El Barça s'ha tornat a posar per davant a una final que feia pensar en la Champions.

El Barça ha estat l'amo de la possessió al llarg dels primers 10 minuts on el Llevant no ha aconseguit trobar-se amb la pilota i jugar còmodament en cap moment. Les de María Pry no aconseguien sortir amb la pilota i es limitaven a refusar des de dintre de l'àrea les contínues jugades ofensives del Barça. Un llevant que semblava no voler gastar gaires energies en jugades d'atac, ja que buscaven passades llargues que la defensa del Barça aconseguia tallar amb facilitat.

aitana bonmati esther copa reina EFE

Aitana Bonmatí i Esther disputant una jugada a la final de la Copa de la Reina / EFE

No ha sigut fins al minut 16 que el Llevant ha tingut el primer apropament a l'àrea culer. Seguidament al minut 20, Alexia Putellas ha pentinat una bona centrada de Martens, que combinat amb una dolenta sortida de María s'ha convertit en el segon gol blaugrana.

Al minut 29, Jennifer Hermoso ha fet el tercer del Barça amb un gol molt semblant al d'Alexia Putellas. Una altra centrada a l'àrea de Lieke Martens, pentinada aquest cop per Jenifer Hermoso ha fet el tercer al marcador. Després del tercer gol culer és quan el Llevant ha tingut les ocasions més clares de la primera part. Toletti ha tingut dues oportunitats a pilota parada, una, fruit d'un córner, i una altra d'una falta que han marxat molt a prop de la porteria de Cata Coll.

El Llevant no es fa petit davant el Barça

Tot i tenir el marcador en contra el Llevant no ha abaixat els braços, i al minut 58 ha trobat la recompensa. Alba Redondo ha retallat distàncies rematant a plaer sola davant de la porteria després d'un malentès entre Cata Coll i Andrea Pereira. Després d'una primera part totalment defensiva per part del conjunt granota, les de Maria Pry han sortit amb ànims de remuntar el partit. Al minut 67 Banini ha fet el segon per al Llevant que deixava al conjunt valencià a només un gol de l'empat.

celebracio llevant copa reina EFE

Les jugadores del Llevant celebrant un dels gols de la final de la Copa de la Reina / EFE

Quan millor estava el Llevant, Alexia Putellas s'ha emportat una pilota a l'àrea contrària per tornar a ampliar distàncies al marcador (4-2). El Barça ha hagut de patir a la segona part la insistència del Llevant per empatar el partit, però finalment s'han emportat el partit. El Llevant ha pagat car una primera part poc arriscada ofensivament, que era difícil de compensar en només 45 minuts.

Imatge principal: El Barça amb la Copa de la Reina a Butarque / EFE