El Barça serà a la final four de la Youth League per tercer any consecutiu després de derrotar l’Olympique de Lió al Miniestadi (3-2). Els nois de Denis Silva han sabut remuntar un gol inicial dels francesos anotat per Ndicka Matam i, gràcies a una segona part esplèndida en la qual s’han hagut de sobreposar a una diana en l’últim moment, han certificat que són un dels 4 millors juvenils d’Europa.

Les coses, però, no han estat fàcils. A la primera meitat, el Lió ha pogut marcar més d’un gol, aprofitant uns minuts inicials en els quals el Barça s’ha mostrat molt dubitatiu. Ha estat llavors quan ha aparegut Arnau Tenas, un porter amb fusta de primer equip, per salvar els blaugrana.

Poc a poc el Barça ha començat a reaccionar i Jandro, Konrad i Monchu han disposat d’ocasions clares per marcar. El premi, però, no arribaria fins a la segona part.

Monchu, un líder

Denis Silva ha comptat amb la inestimable ajuda de tres reforços per afrontar el partit: Mochu, Mingueza i Collado, jugadors en dinàmica del Barça B però amb edat de juvenil.

Ha estat precisament el primer qui ha empatat el partit després d’aprofitar una sèrie de rebots en un servei de córner. El gol ha esperonat el Barça, que només 4 minuts després ha fet el segon gràcies a una de les millors perles de la Masia, Anssumane Fati. Després de fer una gran paret amb Monchu, el guineà ha definit amb sang freda.

Semblava que el Barça havia aconseguit la gesta però llavors el Lió ha empatat a l’últim minut gràcies a un gol de Griffiths.

La diana ha estat una gerra d'aigua freda per l’afició del Mini però no pels futbolistes de Silva. En el temps d’afegit, Marqués, des dels onze metres, ha marcat la el tercer gol blaugrana per certificar l’accés del seu equip a la final four de Nyon. Dinamo de Zagreb o Chelsea, el rival a les semis.