El Barça Lassa demostra, una vegada més, que la irregularitat és la seva pitjor enemiga. L'equip va protagonitzar a la pista del Brose Bamberg alemany una derrota vergonyant després de dilapidar un avantatge de 26 punts en el primer quart.

Al Barça de Sito Alonso li van tornar a tremolar les cames, evidenciant una fragilitat defensiva impròpia d'un candidat a ser a la Final Four de l'Eurolliga.

Els blaugrana arribaven a Alemanya amb la moral reforçada. La victòria a la pista del Reial Madrid il·luminava la millor cara d'un Barça que a Europa es va tornar a transformar, com el Doctor Jekyll i Mister Hyde.

El primer quart contra el Brose va suposar el millor inici en anys de l'equip fora del Palau Blaugrana. El partit semblava sentenciat gràcies a les aportacions de Rakim Sanders i Adrien Moerman. Els alemanys no podien fer res contra l'encert dels blaugrana: 80% en tirs de 2, 60% en triples i 100% en tirs lliures.

Però els 10 minuts de bàsquet sense fissures van ser un miratge. Dues pèrdues de pilota infantils i tres atacs consecutius sense anotar van reanimar el Brose Bamberg per arribar al descans 37-49. L'alè dels alemanys ja fregava el clatell de Thomas Heurtel i companyia.

En la segona meitat el Barça va signar el seu certificat de defunció. Cada minut que passava escurçava les distàncies en el marcador i apropava el partit a un desenllaç inevitable. A Sito Alonso se li van aparèixer tots els fantasmes en el tram final, quan l'equip, una altra vegada, va ser incapaç de reaccionar i oferir la seva millor versió.

84-81. Derrota final per tancar un dels partits més estranys de la història recent de l'Eurolliga. Una exhibició que va acabar amb humiliació.