El Barça tindrà una bola amb el seu nom en el sorteig d'aquest divendres dels quarts de final de la Copa del Rei gràcies a la seva victòria d'aquest dijous contra l'Unionistas de Salamanca. Els blaugrana, això sí, han hagut de suar tinta, ja que els charros han posat en molts problemes el conjunt de Xavi Hernández, fins al punt d'aconseguir avançar-se al marcador i de quedar-se a 20 minuts de forçar la pròrroga. Ferran Torres ha marcat un gol clau, el de l'empat, just abans del descans, i ja entrada la segona part Koundé i Balde han sentenciat amb dues fuetades en 3 minuts.

Xavi Hernández no volia ensurts innecessaris, per la qual cosa ha apostat per un onze amb diversos titulars. Amb Iñaki Peña a la porteria, la defensa l'han format Sergi Roberto i Alejandro Balde en els laterals i Koundé i Christensen a l'eix defensiu. En el centre del camp han jugat Oriol Romeu, Frenkie de Jong i Fermín López, mentre que el trident ofensiu l'han format Ferran Torres, Joao Félix i Marc Guiu. La gran sorpresa, doncs, ha estat la suplència de Vitor Roque, que a la Supercopa d'Espanya es va quedar sense jugar ni un minut.

Gol Unionistes Salamanca Barça EFE
L'Unionistas Salamanca s'ha avançat en el marcador / Foto: EFE

Ferran Torres calma els ànims

El Barça, com ja va sent massa habitual, ha començat el partit malament, amb poca atenció defensiva. I és que l'Unionistas de Salamanca ha pogut marcar l'1-0 en el segon 50, quan Losada s'ha quedat sol davant d'Iñaki Peña. El davanter ha disparat fora, per molt poc. L'ensurt ha activat al Barça, que a poc a poc s'ha fet amb el domini de la pilota, davant d'una intensitat defensiva molt alta dels locals. La primera ocasió blaugrana, molt clara, ha arribat en el minut 21, en una mesurada centrada de Joao Félix que ha rematat Marc Guiu, que ha vist com Iván Martínez evitava el 0-1 amb una gran intervenció.

El partit s'ha trencat en el minut 31, quan ha marcat l'Unionistas de Salamanca, gràcies a una volea espectacular d'Álvaro Gómez. El gol ha posat molt nerviós al Barça, que ha buscat l'empat de forma atropellada, amb moltes centrades laterals. I l'ensurt podria haver estat més gran en el minut 44, quan Iñaki Peña ha evitat el gol de Rastrojo. I en el córner posterior ha arribat l'empat. L'Unionistas no ha tancat bé i en el contraatac Ferran Torres s'ha quedat sol, un regal que el valencià ha aprofitat per enviar el partit al descans amb empat al marcador.

Ferran Torres celebració gol Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, celebrant el gol de l'empat / Foto: EFE

Koundé i Balde espanten els fantasmes

La segona part ha començat amb un canvi important, el de Pau Cubarsí per Christensen, amb molèsties, la qual cosa suposava el debut del jove central de només 16 anys. El Barça ha seguit amb el control del joc, però ha estat incapaç de generar perill, la qual cosa ha provocat que Xavi Hernández posés tota la carn a la graella, amb l'entrada de Pedri, Gündogan i Lewandowski. Així i tot, l'Unionistas se n'ha anat cap amunt, conscient que quedant-se en la seva àrea no tenia opcions d'aguantar tants minuts.

I quan el partit estava més igualat ha arribat l'1-2, un golàs de Jules Koundé, des de fora de l'àrea, un xut amb un efecte endimoniat que ha sorprès Iván Martínez (69'). I només 3 minuts ha arribat la sentència, en un obús d'Alejandro Balde imparable. Els gols han deixat tocat l'Unionistas, que en molt poc temps ha vist com s'esfumava el somni d'aconseguir una victòria històrica. Els charros ho han intentat, a la desesperada, uns espais que el Barça ha aprofitat per generar ocasions, de Gündogan i Lewandowski, encara que sense encert. Just abans del final, Iñaki Peña s'ha lluït amb dues aturades espectaculars consecutives.