El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha avançat la presentació d'un nou repte en clau blaugrana: el Barça Innovation Hub durant la primera jornada d'aquesta nova edició del Mobile World Congress (MWC). La presentació oficial d'aquest projecte serà el proper 22 de març al Camp Nou. Abans, però, ha aprofitat la seva ponència a la conferència "L'Economia Digital" per desvetllar-ne alguns detalls. 

"El Barça Innovation Hub vol convertir-se en el centre d'innovació esportiu número 1 del món", ha assegurat Bartomeu després de recordar que el club que presideix és líder en títols esportius, responsabilitat social, nombre d'esports que practica, seguidors a les xarxes socials o ingressos generats, entre d'altres. Motius més que suficients per estendre la mà als assistents i convidar-los a implicar-se en el projecte com a potencials partners internacionals.

"El Barça busca l'excel·lència a través del coneixement i la innovació", ha afegit Bartomeu, en un món canviant i que cada cop va més lligat a les noves tecnologies. Precisament per això, s'ha escollit el Mobile com escenari ideal i altaveu per exposar les intencions de futur del club blaugrana. Aquest cop, però, amb més visió global que mai. 

Objectiu: "Més que un club"

En aquest sentit, Bartomeu ha volgut destacar que el club treballa actualment en les següents vessants: l'intercanvi d'idees, la recerca en projectes que liderin el sector esportiu o la creació de nous productes pel Barça així com per altres clubs i mercats, alhora que comparteix el coneixement amb màsters, seminaris i col·labora a través del projecte Barça Universitas. "Som i volem seguir sent més que un club", ha reiterat en la seva voluntat de deixar clar que el Barça vol generar "un gran impacte en la societat". Això inclou l'esport però també la tecnologia, la sanitat, l'educació, la comunicació o les infraestructures, entre d'altres.

El Barça vol crear el know-how del futur talent i de la indústria de l'esport. Els serveis mèdics i la nutrició, la performance, els esports d'equip, la tecnologia i les ciències socials també hi seran presents. La cultura de col·laboració pretén impulsar el club per arribar a ser el centre d'innovació número u del món, generant nous productes i serveis, liderant el món dels esports i impulsant el coneixement fins el límit. "Volem construir el futur de la indústria de l'esport", ha conclòs Bartomeu lluint corbata blaugrana com a les millors gales de cara al món.