Un penal tan clar com absurd de Fran BeltránLamine Yamal en el temps de descompte ha salvat el Barça d'una altra tarda per a la reflexió. Els blaugrana s'han imposat al Celta, per 1-2, però el partit que han completat els de Xavi Hernández ha tornat a ser decebedor, amb moltíssims problemes per fabricar ocasions de gol, sense idees per crear i, el que és pitjor, sense solucionar la sensació que els rivals no necessiten massa per generar perill.

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE

Xavi Hernández ha presentat una alineació amb novetats, possiblement pensant en el partit de Nàpols de dimecres, ja que ha situat Vitor Roque a l'onze titular, com a extrem esquerre, formant trident ofensiu amb Lamine Yamal i Lewandowski. L'altra novetat ha estat la suplència d'Íñigo Martínez. El seu lloc l'ha ocupat Cubarsí. La resta de la defensa l'han format Koundé i Cancelo als laterals i Araujo, que ha deixat el camp al descans, de central. Christensen ha repetit com a pivot defensiu, amb De Jong i Pedri als interiors.

Lewandowski Barça Celta EFE
Lewandowski, celebrant amb Lamine Yamal el 0-1 / Foto: EFE

Lewandowski, gol abans del descans

Des del xiulet inicial s'ha apreciat quina seria la dinàmica del partit. El Celta ha renunciat a la pilota i ha esperat al darrere, amb la línia de pressió en el centre del camp, esperant recuperar per sortir a l'espai. El Barça, doncs, ha disposat de la possessió, però ha marcat un ritme molt lent, la qual cosa ha dificultat moltíssim la creació d'ocasions de gol. La primera oportunitat, de fet, ha estat per al Celta, en una centrada de Iago Aspas que Larsen ha rematat amb un xut mossegat (11').

L'ocasió del Celta ha estat un miratge, ja que el gran dominador de la primera part ha estat el Barça, una superioritat que els blaugrana no han sabut aprofitar per apropar-se a Guaita. Sense opcions d'entrar a l'àrea amb combinacions, el Barça ha repetit en diverses ocasions la mateixa acció, una passada en diagonal per a Cancelo aprofitant les diagonals de Vitor Roque. En el minut 25, Lamine Yamal ha tingut una bona ocasió, un xut des de la frontal que ha desviat Guaita. I la següent oportunitat del Barça ha arribat fins 20 minuts després, a punt d'arribar al descans, i ha estat la 0-1. Passada al primer toc de Lamine Yamal per a Lewandowski, que després d'un gran control marca amb un potent xut.

Aspes gol Celta|Cèltic Barça EFE
Iago Aspas, celebrant l'1-1 en el partit entre el Celta i el Barça / Foto: EFE

Un penal en el descompte evita un altre daltabaix

El Barça 2023/24 s'ha caracteritzat per ser un equip que surt del vestidor adormit, el que li ha costat més d'un gol en contra en els primers minuts. I a Balaídos ha tornat a passar. I és que tot just començar la segona part ha arribat l'1-1. Bona acció de Mingueza per la banda dreta i gol de Iago Aspas, amb un xut des de la frontal que desvia Koundé (47'). Ha estat l'11è gol del Mag de Moaña al Barça. L'empat ha dut el partit a la casella d'inici i s'ha repetit el guió de la primera part.

Amb el pas dels minuts, a mesura que arribava el cansament a les cames i el nerviosisme, ja que l'empat no li servia a cap dels dos equips, el partit s'ha anat trencant. En el minut 64, Guaita ha desviat a córner una falta ben executada de Raphinha, i poc després Koundé ha tallat una centrada mortífera de Manu Sánchez que ho tenia tot per ser el 2-1. El Celta, amb l'aigua fins al coll en la classificació, se n'ha anat a buscar la victòria amb una pressió avançada que ha provocat diverses pèrdues de pilota del Barça. El tram final, lluny de ser un assetjament blaugrana, ha estat per al Celta, que ha estat més a prop de marcar. I quan semblava que l'empat era inamovible ha arribat el penal de Fran Beltrán, que en intentar desviar una pilota li ha donat una puntada de peu a Lamine Yamal. Lewandowski ha fallat el penal, però el llançament s'ha hagut de repetir, en avançar-se Guaita. A la segona, el polonès no ha fallat. 3 punts molt patits, amb Nàpols a l'horitzó immediat.