Nova cara i nova filosofia del Barça en l'estrena de Quique Setién, però vells costums. Leo Messi ha solucionat el partit d'un Barça dominador i intens després d'un solitari gol al tram final per tombar el Granada (1-0).

Recordant l'estil

Tot i el canvi d'entrenador i en cert sentit de filosofia, Setién no ha variat gaire l'onze titular. Ter Stegen ha tornat a la porteria, li ha donat confiança a Umtiti i a Arturo Vidal i el tercer atacant ha estat Ansu Fati. Però tot i mantenir el qui, el què ha estat totalment diferent. Des del primer minut s'ha vist que la premissa seria jugar a través de la pilota i de les moltes passades.

El Granada, pressionant molt amunt, s'ha anat desgastant per les múltiples passades en curt dels blaugrana. Ter Stegen s'ha convertit en un central més, des d'on començava qualsevol jugada. I res de passades en llarg. Messi i Griezmann, amb llibertat i tancant cap a dins, han estat dos falsos '9', i els extrems han estat per Fati i Jordi Alba.

griezmann machis barça granada efe

Cada vegada que el Barça tenia la pilota, el sentit era el mateix: tocar, tocar i tocar i remoure el plantejament rival. Ben poc ha trigat el Barça en convertir-se en l'amo del partit. Monopoli de la possessió. Però el cert és que la molta pilota no ha generat tantes ocasions.

Un rival ben tancat, tenint clar que Setién plantejaria aquest partit, ha tancat la porta una vegada i una altra al Barça. Com sempre, quan Messi agafava el timó, es generava perill. I quan Messi ha volgut, el Barça ha arribat a l'àrea rival.

El Barça no ha perdut les formes al llarg del partit. Sempre ha estat coherent amb la seva nova filosofia, que ha recordat a temps passats. I a més, un dels grans canvis ha estat la intensitat. Cada pèrdua es convertia en un o més d'un esprint per recuperar la possessió.

messi trist barça efe

Messi, el de sempre

Però és que a part de la possessió, que ha arribat al 81,9% al final de la primera part i ha seguit amb la mateixa tònica durant el segon temps, no arribaven les ocasions. Seguia apareixent Messi, l'únic que s'atrevia a xutar, però sense èxit.

I si al minut 66 un pal d'Eteki ha estat a punt de tombar un Barça incapaç en atac, tres minuts després una segona targeta groga per a Germán ha deixat el Granada amb 10 futbolistes. El Camp Nou ha respirat, s'ha il·lusionat amb l'entrada de Riqui Puig, i després d'una recuperació seva Messi ha resolt el partit a falta d'un quart d'hora.

Havia de ser Messi, el de sempre i com sempre. Apareixent entre la defensa rival després d'un toc d'esperó d'Arturo Vidal dins l'àrea, i l'argentí ha marcat amb un toc suau amb el peu dret.

I el Barça continua amb les victòries contra el Granada al Camp Nou. En el partit 500 de Setién com a entrenador i en el dia del seu debut a la banqueta ha acabat content: jugant bé i guanyant. I el liderat encara és culer. La possessió ha acabat sent d'un 82,6%. Clar, del Barça.