El Barça ha posat la velocitat de creuer aquest dissabte contra el Sevilla, al qual ha derrotat al Sánchez Pizjuán per un contundent 0-3. Després dels dubtes que va generar l'empat a res en el debut de lliga contra el Rayo Vallecano, l'equip de Xavi Hernández va posar la primera pedra al Reale Arena, en derrotar per un inapel·lable 1-4 a la Reial Societat. I el mateix va succeir a la següent jornada, quan els blaugrana van golejar el Valladolid al Camp Nou. El Sevilla, malgrat el mal moment de l'equip de Lopetegui, pintava a gran revàlida, ja que el Pizjuán sempre és difícil, i el Barça l'ha superat amb una nota excel·lent.

Després d'una setmana de descans, Xavi Hernández no ho ha dubtat i ha optat per no fer rotacions, repetint el mateix onze que va golejar el Valladolid a la 4a jornada. La defensa, doncs, ha tornat a ser per a Koundé i Alejandro Balde als laterals, amb Araujo i Eric Garcia a l'eix. Al centre del camp han jugat Sergio Busquets, Pedri i Gavi, mentre que el trident ofensiu l'han format Raphinha, Dembélé i Lewandowski. Una altra vegada, doncs, s'ha viscut una escena que segueix sent sorprenent, la de Jordi Alba, Piqué i Frenkie de Jong compartint banqueta.

Raphinha celebracion gol Dembele / Foto: EFE
Raphinha, celebrant el 0-1 en el partit contra el Sevilla / Foto: EFE

El Barça colpeja després d'un gran inici del Sevilla

Al Barça li ha costat arrencar davant d'un Sevilla que, molt necessitat de punts i de bones sensacions, ha sortit al terreny de joc revolucionat, a la recerca d'un gol ràpid. Al cap de cinc minuts, Rakitic ha pogut marcar l'1-0, però el croat s'ha trobat amb un inspiradíssim Ter Stegen. I poc després, Erik Lamela ha aconseguit marcar, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc (12). I el perill local no ha acabat aquí, ja que després ha estat el torn d'Acuña, que ho ha intentat amb un xut desviat, i En-Nesyri, que s'ha tornat a trobar amb Ter Stegen (18').

I quan pitjor ho estava passant el Barça ha arribat el 0-1, en un ràpid contraatac liderat per Dembélé, que li ha deixat la pilota a Lewandowski. Fernando ha aconseguit evitar el gol del polonès, però Raphinha no ha desaprofitat el rebuig per obrir el marcador (21'). El gol ha deixat molt tocat al Sevilla, que en qüestió de minuts ha desaparegut del partit, la qual cosa el Barça no ha desaprofitat per anar a buscar el segon. Raphinha ha pogut tornar a marcar, amb un xut llunyà, però el que ho ha aconseguit ha estat Lewandowski, que ha superat Bono amb una excel·lent rematada després d'una gran centrada de Koundé (37'). I just abans del descans ha pogut arribar el tercer, però Dembélé ha xutat fora quan tenia sol Lewandowski al costat.

Lewandowski celebracion gol Sevilla Barca (2) / Foto: EFE
Lewandowski ha marcat per tercera jornada consecutiva / Foto: EFE

Eric Garcia sentencia la victòria

I la segona part ha començat igual que la primera, amb el Sevilla revolucionat, a la recerca del gol. I ha estat a punt d'aconseguir-ho en el primer minut, però Lamela ha fallat una doble ocasió. El Barça havia de tancar el partit amb un altre gol, i aquest ha arribat en el minut 50. Centrada de Raphinha al segon pal, Koundé baixa la pilota amb el cap i Eric Garcia marca a porteria buida. El gol, ara sí, ha acabat per enfonsar el Sevilla, que en les quatre primeres jornades només ha estat capaç de sumar 1 punt.

La resta de segona meitat ha estat un passeig per al Barça, que malgrat baixar una mica el ritme ha continuat generant perill. En el minut 62, Bono ha evitat amb la punta dels dits un golàs de Lewandowski, que poc després ha estat a punt de marcar de nou. També ho ha intentat Frenkie de Jong, però el seu xut ha sortit fora per poc. El Barça té gana. I dimecres arrenca la Champions League.