El Barça ha millorat la seva imatge aquest dissabte a Mestalla, fins i tot ha jugat per moments bé, però encara i així no ha passat de l'empat contra un València combatiu que ha aguantat el ruixat blaugrana de la segona part i ha aprofitat el seu moment per colpejar amb un golàs d'Hugo Guillamón, que ha deixat la reacció del Barça a mitges, un punt insuficient que permetrà al Girona i al Reial Madrid mirar d'allunyar-se encara més en la classificació, a més que el 5è, l'Athletic Club, s'apropa a només 3 punts.

El partit de Mestalla era clau, tant classificatòriament, ja que el Barça està perdent el contacte amb el Girona i el Reial Madrid, com a nivell psicològic, després d'una setmana amb molt soroll fruit de les derrotes contra el Girona i l'Anvers, dos partits en els quals el Barça havia encaixat 7 gols. Per això, Xavi Hernández ha apostat pel seu onze més fiable, amb l'únic canvi del retorn de l'Alejandro Balde al lateral esquerre, el que retornava a Cancelo a la banda dreta. La resta de l'equip, el previsible, amb Iñaki Peña a la porteria; Araujo i Koundé com a parella de centrals; De Jong, Gündogan i Pedri en el centre del camp; i Raphinha, Joao Félix i Lewandowski al trident ofensiu.

Barça València celebració EFE
Els jugadors del Barça, celebrant el gol de Joao Félix / Foto: EFE

El Barça domina, però no marca

El Barça ha començat el partit de la pitjor manera possible, amb un error col·lectiu que a punt ha estat de convertir-se en l'1-0. Diversos jugadors s'han quedat protestant la decisió arbitral d'una sacada de banda. El València ho ha aprofitat per posar la pilota en joc, que en una ràpida acció ha acabat amb Yaremchuck posant a prova Iñaki Peña, que ha desviat la pilota a córner mostrant uns reflexos felins (2). A poc a poc, però, el Barça ha anat aconseguint el control, intentant desajustar la defensa del València amb canvis de joc. En el minut 10, Lewandowski ha disparat fora. El València, per la seva part, intentava aprofitar alguna recuperació per sortir al contraatac, encara que ha abusat de les centrades laterals.

La millor ocasió del Barça ha arribat en el minut 28, en una sortida a l'espai que ha acabat amb una pilota llarga de Cancelo per a Lewandowski, que s'ha inventat una rematada acrobàtica que Mamardashvili ha desviat amb dificultats. I poc després ho ha intentat Pedri, després d'una gran jugada col·lectiva del Barça. Els blaugrana han acabat la primera part amb bones sensacions, dominant la situació, encara que amb problemes per generar ocasions clares de gol.

Hugo Guillamón Valencia EFE
Hugo Guillamón ha empatat el partit amb un gran gol / Foto: EFE

Al Barça no li serveix amb ser millor

El domini del Barça s'ha mantingut en l'inici de la segona part. Tot just començar, Lewandowski ho ha intentat amb un xut massa creuat. I en el minut 52 ha estat el torn de Gündogan, que no ha trobat porteria en un xut des de la frontal de l'àrea. El 0-1 planejava en l'ambient, i el gol ha arribat en el minut 55. L'acció l'ha iniciat Frenkie de Jong, amb una passada espectacular a Raphinha amb l'exterior del peu. El brasiler ha completat la triangulació amb una centrada mesurada a Joao Félix, que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la porteria.

El gol li ha fet mal al València i li ha donat confiança al Barça, que ha continuat atacant, dominant la situació en tot moment. En el minut 58, en una recuperació en la pressió, ha estat a prop d'arribar el 0-2. Lewandowski ha guanyat la línia de fons i li ha donat la pilota a Joao Félix, que ha vist com el seu xut el desviava Diakhaby. La següent ocasió ha estat per a Raphinha, que ha posat a prova a Mamardashvili amb un obús (67'), quan tenia opció d'assistir algun dels seus companys. I quan més a prop estava el 0-2 ha arribat l'empat, en un espectacular xut d'Hugo Guillamón des de fora de l'àrea. El gol ha estat polèmic, ja que en l'inici de la jugada semblava que hi havia fora de joc de Fran Pérez (70'). Malgrat ser molt superior, el Barça s'ha vist una altra vegada castigat, amb l'obligació de remar. I ho ha fet. En el minut 73, Ferran Torres s'ha trobat amb un inspirat Mamardashvili. I el mateix li ha passat a Raphinha, que s'ha quedat sol davant del porter georgià, però ha disparat massa centrat (82'). El Barça ho ha intentat tot, a la desesperada, però l'1-1 no s'ha mogut. Segueix la mala ratxa.