La junta directiva del Barça ha acordat deixar sense efecte les medalles atorgades al general Francisco Franco el 1971 i el 1974 i tots els efectes honorífics vinculats al seu lliurament. Aquest acord pres durant la junta haurà de ser ratificat pels socis en la propera assemblea de compromissaris.

Així ho ha anunciat el portaveu de l'entitat, Josep Vives: "Hem pres aquesta decisió després de revisar el cas documentalment". Vives ha recordat que aquest cas s'arrossega des de fa temps, ja que es va plantejar inicialment el 2003 i posteriorment en diferents moments des de fa uns anys.

El 1971, el Barça va atorgar al general Franco la medalla d'or commemorativa de la inauguració del Palau Blaugrana. El 1974, l'entitat blaugrana li va concedir la medalla d'or commemorativa de les noces de platí del club, "obligada per una norma no escrita que implicava que les distincions de la nova creació" sempre s'havien d'atorgar per primer cop a Francisco Franco.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat