El Barça ha superat el Manchester City (4-5) i s'ha classificat per a la final de la UEFA Youth League. Els blaugrana, que han jugat l'última hora de partit amb un home més, han fet valer la seva superioritat numèrica i futbolística per apropar-se a l'objectiu d'aconseguir la màxima competició internacional entre juvenils. El proper dilluns (17.00h / BeIN Sports), els de Garcia Pimienta es jugaran el títol amb el Chelsea, que ha vençut el Porto als penals en l'altra semifinal de la Final Four.

El partit del Barça ha estat digne d'elogi per molts aspectes, sí, però val a dir que els culers han guanyat el City amb comoditat gràcies a l'expulsió, per doble amonestació, de Lorenzo González passada la mitja hora de joc. En aquell moment, els blaugrana estaven manant en un intercanvi de cops caracteritzat per molts esforços ofensius, però poc de defensius. Els gols de Carles Pérez, Àlex Collado i Riqui Puig treien valor als de Latibeaudiere i Lukas Nmecha.

Monòleg blaugrana i patiment final

A partir de llavors, el duel d'anada i tornada s'ha transformat en un monòleg dels catalans. Una altra diana de Carles Pérez i una vaselina de Marqués han traduït al marcador la superioritat aclaparant abans del descans i han sentenciat el matx. Encara quedaven 45 minuts per disputar, però la sensació era que el Barça encararia la represa amb tranquil·litat.

I així ha estat. Garcia Pimienta i els seus s'han encarregat de gestionar el gran avantatge aconseguit durant la segona meitat. No han renunciat en cap moment a ampliar la diferència, però tampoc s'han tornat bojos en busca del sisè gol. Abel Ruiz ha deixat bons detalls de qualitat, però el davanter estrella del Juvenil A del Barça no ha pogut acabar el matx veient porteria.

Tot i que semblava que el partit estava dat i beneït, dos gols del City a les acaballes (de Nmecha i de Matondo) han animat el final. Tot i així, el Barça ha sapigut com jugar els últims minuts per evitar patir en excés i ha aconseguit el bitllet per a la final de la UEFA Youth League. El rival serà el Chelsea, que tampoc ho ha tingut fàcil per superar el Porto.