El Barça ha recuperat el camí de la victòria amb una golejada contra el Reial Madrid (4-0), en el sisè i últim Clàssic de la temporada, tots amb el mateix resultat, victòria barcelonista. També en aquest, que deixa les culers a un pas de guanyar la Copa de la Reina. Tot i que encara arrossegaven la decepció de perdre la final de la Lliga de Campions contra el Lió, les blaugrana han sabut oblidar-se'n tan bon punt ha sonat el xiulet inicial, i han volgut demostrar que la millor manera de passar pàgina després d'una derrota és amb una victòria de les importants. I el context era l'ideal per a fer-ho.

Els pals eviten els primers gols del Barça

Semifinals de la Copa de la Reina, i contra el màxim rival, un Reial Madrid que tot i competir dignament durant els Clàssics d'aquesta temporada, segueix estant a anys llum de les blaugrana. Les de Jonatan Giráldez han demostrat que volien anar per feina i els primers minuts han estat un vendaval culer.

Alexia Putellas Oshoala Mariona Caldentey Clasico Madrid Barca @FCBFemeni
Les jugadores blaugrana celebren el primer gol, obra de Martens / @FCBFemeni

No obstant, un parell de pals i alguna mala definició d'Oshoala han retardat el primer gol, que ha acabat arribant al minut 19, quan Lieke Martens ha enviat al fons de la xarxa una gran jugada individual d'Alexia. El Barça havia merescut el premi del gol, però en un partit de cara o creu com aquest, les blaugrana sabien que calia matar al Madrid per poder-se assegurar un lloc a la final.

I tot i que totes les ocasions de la primera part han estat sobre la porteria de la canaria Misa, les davanteres del Barça no tenien la punteria afinada, cosa que ha fet que l'avantatge al descans fos mínim. Però a la represa, no ha fet falta esperar massa per segellar el partit.

Golejada i l'Sporting Huelva espera a la final

Pràcticament en la primera jugada Aitana Bonmatí s'ha regirat dins l'àrea per ballar amb la defensa merengue i marcar el segon, i en el minut 52 Mariona Caldentey ha agraït el regal de la portera madridista, que no ha sortit bé en un córner, per marcar el tercer amb un cop de cap a l'àrea petita.

Aitana Bonmati gol Clasico Barca Madrid femenino EFE
Aitana Bonmati celebra el seu gol / EFE

El Madrid ha pogut aturar la sangnía durant uns minuts, en bona part perquè la nigeriana Oshoala malgastava totes les ocasions que arribaven als seus peus, però la màxima golejadora de la lliga ha acabat trobant el gol. Ho ha fet a un quart d'hora pel final, amb una de les seves clàssiques desmarcades a l'esquena de la defensa, que ha materialitzat després de driblar amb molta qualitat Misa. Tot i que el Barça ha perseguit fins al final la maneta, el Madrid també ha tingut les seves úniques opcions de gol al final, però el marcador no s'ha mogut del 4-0.

Amb el bitllet per a la final aconseguit, a les blaugrana només els queda un obstacle per aixecar la vuitena Copa de la Reina en 11 anys, i es pressuposa un obstacle menys difícil de superar, a priori, que el de les semifinals. El rival del Barça en la final serà l'Sporting Huelva, desè classificat en lliga, que va superar per la mínima el Granadilla de Tenerife. Les andaluses són precisament un d'els equips que ha alterat el domini blaugrana en aquesta competició, ja que la van guanyar el 2015. El partit, també a Alcorcón, seu d'aquesta Final Four, aquest diumenge a les 11:30h del matí.

Imatge principal: Mariona, Torrejón i Rolfo celebren un gol amb un somriure d'orella a orella / EFE